Els is Nederlands Hervormd gedoopt, maar ze voelt zich qua rituelen en koorzang erg thuis in de katholieke kerk.
Els is Nederlands Hervormd gedoopt, maar ze voelt zich qua rituelen en koorzang erg thuis in de katholieke kerk.

Els de Wit de vierde preker in Eersel

Het tweede seizoen van Preek van de Leek De Kempen (PvdL) heeft een vijftal uiteenlopende maar steeds inspirerende gasten. Els de Wit-van Roon (Dommelen) is de komende PvdL-gast.

Eersel - Na vele andere activiteiten begon ze in 1996 met Els de Wit Uitvaartverzorging. Ze heeft voor ruim 1000 mensen samen met nabestaanden een afscheid mogen verzorgen. Omgaan met de dood is medeleven tonen, condoleren is 'vooral luisteren'. En helpen bestaat vaak uit simpele dingen, soep maken, huis schoonmaken, boodschappen doen. René Diekstra inspireert haar maar ook het Requiem van Mozart en Fauré. Haar thema is de parabel van de tarwe en het onkruid. Als 'goed doel' van de collecte heeft ze gekozen voor de Stichting Weeskinderen Rwanda (met oa het geitenproject) van de Eerselse Ria van de Ven-Gijsbers.

Meer over de gast

Els de Wit was ooit radio-omroepster bij de Avro en Omroep Brabant. Daarnaast presenteerde ze vele muziekfestivals, concerten, voice-over bij films en documentaires en was ze voorzitter van congressen. Els is Nederlands Hervormd gedoopt, heeft belijdenis gedaan in de Remonstrantse kerk, maar ze voelt zich qua rituelen en koorzang erg thuis in de katholieke kerk.

Waar en hoe reserveren

De bijeenkomsten zijn in het Protestants Kerkje van Eersel (Markt 38) beginnen om 16.00 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur. Het kerkje (bouwjaar 1813) heeft een uitstekende akoestiek en heeft max 100 zitplaatsen. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage (richtbedrag 5 Euro) voor de onkosten en een goed doel, dat de lekenpreker kiest, is zeer welkom. De komende PvdL met Els de Wit vindt plaatsop zondag 4 maart. Graag om 15.45 aanwezig zijn. 

Reserveren kan via de website

www.preekvandeleek-dekempen.nl

of rechtstreeks bij Hans Das (hansdas45@gmail.com, telefoonnummer 06 83789772).

Informatie

Het kerkje is open vanaf 15.30 uur. Heeft u gereserveerd, dan graag vòòr 15.45 uur aanwezig, hierna worden plaatsen vergeven aan 'wachtenden'. Na afloop is er in de ontmoetingsruimte De Klepel (naast het kerkje) gelegenheid voor napraten.

Vervolg

Na Els de Wit (Dommelen) is zondag 18 maart Aart de Lange Pzn (Knegsel) de laatste PvdL-gast van dit seizoen.

Meer berichten