Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Bejaardenhuis Lage Mierde

Door Thijs van der Zanden

Lage Mierde – 8 Maart 1983 was voor de oudste inwoners van de gemeente Hooge- en Lage Mierde een belangrijke dag omdat toen burgemeester van Homelen trots de vlag kon hijsen vanwege het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe bejaardenhuis. Dit deed hij in de aanwezigheid van directie en personeel va bouwonderneming Gebr. Van Gisbergen, het architectenbureau Geenen-Oskam en het bestuur van het huis. Het gebouw vergde een investering van 3.580.000 gulden. Een paar dagen eerder was het bericht ontvangen dat het Rijk voor dat bedrag garant stond waarmee een grote zorg van het bestuur was weggenomen.

De werkzaamheden verliepen volgens planning zodat de burgemeester kom meedelen dat er op 1 juli 1983 verhuisd kon worden naar het nieuwe onderkomen. Dokter Berger vertelde namens het bestuur van het huis dat het leven en welzijn van ouderen hem na aan het hart ging en daarom heel trots is met het realiseren van een onderkomen dat voldoet aan alle wensen van deze tijd.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Bladels actie 'Harken voor Polen' was flink verzilverd. De activiteiten leverden 3 containers hulpgoederen op en werd er 3700 gld. opgehaald. De hulp vanuit de gemeenschap was hartverwarmend.

- De bewoners van de Abdijstraat in Hapert werden ingelicht over bodemverontreiniging door lood. De bewoners hadden eerder geprotesteerd i.v.m. de geheimzinnigheid rond deze zaak.

- Frans Soetens en Yvonne Zigenhorn opende een zaak aan de Jan Smuldersstraat in Vessem. De opening werd verricht door mevrouw v.d. Heijden die in dat pand 63 jaar eerder een textielwinkel begon.

Meer berichten