Foto: Thijs van der Zanden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Stuk van Tsjechow in Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel - 17 maart 1983. Na een succesvolle uitvoering van drie eenakters van Anton Tsjechow in 1981 speelde Toneelgroep Eersel nu weer een toneelstuk van dedezelfe schrijver. Deze keer was het een avondvullende toneelspel van dezelfde schrijver. Toneelgroep Eersel bevestigde hiermee hun conventionele toneelkeuze. Anton Tsjechow beschouwde zelf het opgevoerde toneelstuk de 'Kersentuin' als een komedie hoewel veel gezelschappen van zijn tijd het als een tragedie brachten. De Eerselse toneelgroep echter koos niet voor die tragische kijk op het leven. De groep wilde juist de tragiek met alle plezier achter zich laten en soms ook wel belachelijk maken. Het was ook een verlangen naar de nieuwe tijd waarvan verwacht werd dat alles beteren zou worden. Deze optimistische visie werd licht en luchtig gebracht maar soms ook met tedere ontroering voor de mensen, die beperkt als ze zijn, hun bestemming zochten. Bezoekers konden op 20. 24 en 25 maart 1983 in zaal de Brink te Eersel genieten van het interessante toneelspel.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In de geheel gevulde zaal 'de Lierhof' te Eersel was er op dinsdag 15 maart een leuke modeshow. Vijf dames en 5 meisjes showden het uitgebreide assortiment modekleding van Gebr. van Woerkum.

- De wieleravondvierdaagse Hapert 1983 in zaal 'Den Tref' georganiseerd voor Voetbalvereniging Hapert was een groot succes. Na afloop bedankten de deelnemers de organisatie voor de perfecte entourage.

- In zaal d 'Ouwe Tramhalte te Duizel werd door toneelvereniging 'De Samenwerking' het spel 'Sloep zonder Visser' opgevoerd. Schrijver Alejandro Casona zocht de harmonie tussen fantasie en werkelijkheid.

Meer berichten