Jos legt laatste hand aan het monteren van een hoog/laag bed waarna bedden worden opgemaakt door Brigitte. Foto: Jan Wijten.
Jos legt laatste hand aan het monteren van een hoog/laag bed waarna bedden worden opgemaakt door Brigitte. Foto: Jan Wijten. (Foto: Jan Wijten )

De droom van Jos & Brigitte komt uit

Jos Gerrekens en zijn echtgenote Brigitte zijn de trotse eigenaars geworden van 'De Pastorie' in Lage Mierde die na een grondige verbouwing vanaf 20 april in gebruik wordt genomen als groepsaccommodatie.

Lage Mierde "We hebben iets moois gemaakt van 'De Pastorie", aldus Jos en vervolgt: "Onze droom komt uit. We hadden het pand al lang op het oog en uiteindelijk in december 2015 kunnen kopen."

Oude Pastorie

"De oude Pastorie is gebouwd in 1903 op initiatief van pastoor Timmer. Wij zijn na een grondige verbouwing, waarbij we zoveel mogelijk oude elementen behouden hebben, eindelijk zover dat we het publiek kunnen laten kennis maken met de voormalige pastoorswoning die een fraaie metamorfose heeft ondergaan," legt Jos uit.

Voorzieningen

Het pand, gelegen op een steenworp afstand van de kerk, heeft 14 slaapkamers ,10 badkamers, een volledig ingerichte keuken met een gemeenschappelijke ruimte. Jos: "Tevens heeft het pand energiezuinige voorzieningen die we in overleg met onze rechterhand, Ben Goutsmits, hebben weten te realiseren. Voor familie-, vrienden- en zorggroepen van maximaal 30 personen is 'De Pastorie', een ideaal verblijf waarbij mindervalide opa's en oma's ook gewoon meekunnen omdat we voorzieningen hebben getroffen voor mensen met speciale behoeften. Denk bijvoorbeeld aan volledig rolstoelvriendelijke kamers met hoog-laag bedden, aangepaste badkamers en een lift naar de 2 etages. Omdat je de accommodatie als groep in zijn geheel huurt, maakt dit verblijf tot een uniek concept. Laatstgenoemde groep willen we ook echt gaan verwennen. We gaan naar behoefte activiteiten aanbieden, zoals wafels bakken, placemats maken, boerderij kijken of een volledige aangepaste huifkartocht. Komen er ergens handen te kort dan kunnen we dat ook altijd regelen. Onze gasten kunnen zelf hun maaltijden bereiden maar naar behoefte kunnen wij die ook verzorgen. Naast deze groepen hebben we ook nog voor de zakelijke markt veel mogelijkheden. Zo zijn er voldoende ruimtes voor vergaderingen, workshops, cursussen, trainingen en teambuilding. "Dit project is helemaal onze 'hobby' geworden; met andere dingen bezig zijn dan je eigen beroep, accountancy en gastouderbureau. We gaan het ook zelf managen zoals we in 2012, samen met familie van de Ven, 'Boerderij Natuurlijk' hebben opgebouwd. Met hulp van CV 'de Jeugd van Tegenwoordig' gaan we de open dag op 8 april verzorgen." Belangstellenden zijn tussen 12.00 en 17.00 uur welkom.

Meer berichten