Vorig jaar werden de nieuwe fietsen 'ingewijd' door onder andere burgemeester Anja Thijs.
Vorig jaar werden de nieuwe fietsen 'ingewijd' door onder andere burgemeester Anja Thijs.

Samen trappend eropuit trekken

In januari 2017 werd de stichting Duofiets Vessem en omgeving opgericht en werd er – na een proefperiode van een jaar – gestart met een groep van 20 vrijwilligers die (afwisselend) wekelijks drie keer gaan fietsen met wisselende gasten.

Vessem - Gasten zijn in dit geval mensen die zelf niet meer kunnen of durven fietsen, maar er graag enkele uren op uit trekken. Er wordt altijd met 2 fietsen tegelijk gefietst. Dus 2 gasten en 2 vrijwilligers. Overigens beslist de passagier zelf of hij wel of niet mee trapt. Vrij snel na de start in Vessem, volgde de eerste uitbreiding. In Wintelre wordt vanaf midden vorig jaar een keer per week met 2 fietsen op pad gegaan.

Open dag

Zowel in Vessem als Wintelre is nog behoefte aan vrijwilligers en daarnaast is er ook nog ruimte voor nieuwe gasten. Als u een duofiets eens van dichtbij wilt zien of even uitproberen, dan krijgt u daarvoor op paaszaterdag de kans. De stichting houdt dan van 14.00-16.00 uur een 'open dag'. Deze vindt plaats op het terrein van zorgboerderij D'n Bolle Akker, Flinkert 26, Vessem. Vrijwilligers en 3 duofietsen staan in de startblokken om samen met u een proefritje te maken. Iedereen is welkom. Je hoeft je vooraf niet aan te melden en de koffie (met paaseitjes) staat voor je klaar.

Deze open dag is ook bedoeld voor mensen die fietsen willen huren en deze vooraf eens willen uitproberen. Op de dagen dat er niet door vrijwilligers gefietst wordt, zijn de drie elektrische duofietsen namelijk te huur voor iedereen die dat wil. Dit is dus ook niet plaatsgebonden. Vorig jaar kwamen mensen vanuit onder andere Helmond, Mierlo, Reusel, Eersel, De Mierden, Veldhoven enzovoorts om per duofiets te genieten van de mooie natuur in en rondom Vessem. Het gebruik van de fiets is simpel en in korte tijd te leren door iedereen.

Verhuur

Het huren van een fiets kost voor een voormiddag (9.00-12.00 uur) 7,50 euro, voor een middag 13.00-17.00 uur) 10 euro. Voor een hele dag (9.00-20.30 uur) 22,50 euro.

Meer berichten