De uitgebreide hoofdrol van dokter Moerkerk wordt gespeeld door Cees Corstiaans, Jeanne Mijs is zijn vrouw, Wilbert Jansen en Gust Lathouwers zijn collega artsen, Maria van Rijthoven is de hoofdzuster en Renee Verberne haar assistente.
De uitgebreide hoofdrol van dokter Moerkerk wordt gespeeld door Cees Corstiaans, Jeanne Mijs is zijn vrouw, Wilbert Jansen en Gust Lathouwers zijn collega artsen, Maria van Rijthoven is de hoofdzuster en Renee Verberne haar assistente.

Lachen, gieren & brullen voor publiek

In de komedie 'Het zit in de familie' wordt het publiek meegenomen naar een ziekenhuis. Daar is het een drukte van belang, omdat een medische conferentie voor neurologen op het punt van beginnen staat.

Casteren - Dokter Moerkerk gaat een toespraak houden die hem waarschijnlijk een koninklijke onderscheiding gaat opleveren. Terwijl hij in zijn kamer bezig is het slot van zijn speech te bedenken, arriveert zuster Janine, een oude vlam van hem. Zij vertelt de dokter dat hun verhouding jaren geleden resulteerde in de geboorte van een zoon. Die staat beneden in de hal te wachten en verlangt ernaar eindelijk zijn vader eens te zien. Wanhopig, om dit catastrofale nieuws voor zijn eigen vrouw verborgen te houden, wordt de dokter gedwongen niet één maar twee niet bestaande echtgenoten voor zuster Janine te verzinnen. Hij roept daarbij de hulp in van een collega. Dat daarbij de gebeurtenissen gecompliceerd raken en tal van hilarische verwikkelingen opleveren, valt wel te raden. Het wordt lachen, gieren, brullen voor het publiek vanwege alle verwarrende situaties in de komedie die onder regie staat van Sylvia van Oorschot. De gebeurtenissen worden extra gecompliceerd door de aanwezigheid van een politieagente, een aantal wel en niet bestaande hoofdzusters en een zwervende seniele patiënt.


De uitgebreide hoofdrol van dokter Moerkerk wordt gespeeld door Cees Corstiaans, Jeanne Mijs is zijn vrouw, Wilbert Jansen en Gust Lathouwers zijn collega artsen, Maria van Rijthoven is de hoofdzuster en Renee Verberne haar assistente. De overige rollen komen voor rekening van Wil Wouters, Wendy van Lippen, Frans Daemen en Susanne Derks.

De uitvoeringen zijn op de avonden van zaterdag 31 maart, vrijdag 6 april en zaterdag 7 april, aanvang 19.30 uur. Er is een matinee op zondag 1 april om 13.30 uur. Voor de voorstellingen op 31 maart en 1 april zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Meer berichten