De week eindigt met de traditionele kunstmarkt.
De week eindigt met de traditionele kunstmarkt.

Spanning, verwachting en deadline-stress

Kempenmuseum De Acht Zaligheden verkeert in een koortsachtige staat. Spanning, verwachting en deadline-stress, het museum staat op zijn kop aan de vooravond van een zinderende Museumweek.

Eersel - Speciaal voor deze Nationale Museumweek van 9 tot en met 15 april, is er een spectaculaire tentoonstelling, wordt er een MuseumkaartMatch-avond georganiseerd en eindigt het groots met de traditionele kunstmarkt.

Kunst van bij de Buren

Geschilderd met een kwastje van één enkele haar. Zo gedetailleerd dat je bijna een vergrootglas nodig hebt om het te kunnen zien en meer dan 500 jaar oud! Dat kom je meestal alleen maar tegen in een museum of bibliotheek. Toch blijken er in de Kempen een aantal zeer gepassioneerde kunstverzamelaars te zijn die onder meer deze prachtige middeleeuwse handschriften voor heel even aan het Kempenmuseum uitlenen zodat ook hun 'buren' er van kunnen genieten. Zondag 8 april start deze tentoonstelling die je zeker niet mag missen.

MuseumkaartMatch-Avond

Vrijdag de 13e zou dit jaar ook wel eens een beetje geluk kunnen brengen. 13 april is het namelijk MuseumkaartMatch- Avond in het museum. Ben je op zoek naar een maatje om samen musea of tentoonstellingen te bezoeken en bent u in het bezit van een museumkaart, dan is dit de ideale gelegenheid om een 'partner in crime' te ontmoeten. Inschrijven voor deze ontmoetingsavond kan via

nationalemuseumweek.nl.

Kunstmarkt

Klapstuk en afsluiter van de Museumweek is de beroemde en beruchte Kunstmarkt van Museum De Acht Zaligheden. Meer kunstenaars dan ooit zullen aanwezig zijn om hun creaties aan u te tonen. Nieuw dit jaar is de entree, al blijft het nog even een verrassing op welke manier precies. En omdat Kunst van bij de Buren een tentoonstelling is van Kempenaren voor Kempenaren wordt de entreeprijs deze dag meer dan gehalveerd! Voor 2 euro kun je genieten van al dit prachtigs en beloon je de vrijwilligers en medewerkers van het museum die nu al niet kunnen wachten totdat het zinderen begint.

Meer berichten