De openingsdemonstratie betreft het openstellen van het Bakkerijmuseum voor blind-en slechtziend publiek met als doel om inwoners van Bergeijk en ver daarbuiten kennis te laten maken met het maakproces van brood in het museum.
De openingsdemonstratie betreft het openstellen van het Bakkerijmuseum voor blind-en slechtziend publiek met als doel om inwoners van Bergeijk en ver daarbuiten kennis te laten maken met het maakproces van brood in het museum.

De Grenswachter pakt primeur

Het Bakkerijmuseum 'De Grenswachter' in Luyksgestel heeft de primeur in Nederland en België. Na een aantal ervaringen met bakprocessen voor groepen blinden-en slechtzienden gaat het bakkerijmuseum officieel starten.

Luyksgestel - Als eerste bakkerijmuseum bieden zij een bakdemonstratie aan die geheel gericht is op brood bakken voor en door blinden en slechtzienden mensen. Het museum wil zo bezoekers met een zichtbeperking ook deel laten nemen aan demonstraties die voor ziende mensen zo normaal zijn en op deze manier de beperkingen te minimaliseren. Extra aandacht hierbij gaat natuurlijk naar het duidelijk begeleiden, het horen, proeven en het voelen van alle ingrediënten en materialen wat bij het brood hoort. Denk hierbij aan bijvoorbeeld alle benodigde ingrediënten van het door ons gebakken brood, de warmte van de oven, het draaien van de deegmachine en dergelijke. Door het deeg zelf door de handen van deze groep bezoekers te laten gaan en op gevoel een broodje laten vormen. Dit broodje wordt hierna afgebakken in de elektrische oven of in de hout gestookte oven uit 1850. De openingsdemonstratie betreft het openstellen van het Bakkerijmuseum voor blind-en slechtziend publiek met als doel om inwoners van Bergeijk en ver daarbuiten kennis te laten maken met het maakproces van brood in het museum. Leden en niet-leden van verenigingen blinden -en slechtzienden uit Nederland en België kunnen deelnemen aan een speciaal opgezette bakdemonstratie waarbij vooral gericht ingespeeld wordt op het voelen en beleven van zelf brood bakken. Tevens is er een audio-bestand op de website geplaatst zodat men kan horen wat we schrijven over deze workshop. Datum: zaterdag 21 april. Tijdstip: 10:00 tot 13:00 uur voor genodigden, 13:00 tot 16:00 uur voor iedereen. Opening door Jantine van de Watering-Geesink, directeur Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden. Adres: Bakkerijmuseum, Kapellerweg 15. Meer info te verkrijgen via info@bakkerij-museum.nl, www.bakkerij-museum.nl, +31(0)497-54 13 14.
 

Meer berichten