Column Lowie

Column

Wat een mooie dag afgelopen zondag. Zo maar opeens uit het niets was het dik lente met 22 graden Celsius op de thermometer.
Drukke dag. 's Ochtends in alle vroegte vissen met mijn kleinzoon. Daarna snel even een rondje Postel op mijn ATB. En vervolgens lekker onderuit op de bank om op Sporza naar het verslag van Parijs-Roubaix te kijken.

Het vissen viel wat tegen. Karige vangst. De karpers in de poel op het Kempisch Bedrijvenpark beten nauwelijks. Na anderhalf uur hadden we het wel zo'n beetje gezien. Kleinzoon thuis afgezet, visspullen in het schuurtje opgeborgen en mijn fietskleren aangetrokken.


De terrassen bij de Achterste Hoef en de Oude Brandtoren liepen al aardig vol en toen ik in Reusel het steile viaduct over was kwam de geur van Belgisch bier en Postelse friet me al tegemoet. Zelf ook maar even een drankje gedaan bij de abdij. De mensen op het terras leken het prima naar de zin te hebben. Voor zover ik kon horen gingen de meeste gesprekken over het weer.

Wij Nederlanders hebben het altijd graag over het weer. Op het werk, op het schoolplein, bij de kapper en de bakker. Iedereen keuvelt graag over het weer. Meestal is het te koud of regent het teveel, de winters duren altijd te lang en de zomers zijn vaak te kort. En daarom willen we op de eerste mooie lentedag, zoals afgelopen zondag, met zijn allen naar buiten.

Nadat ik mijn koffie in Postel had betaald fietste ik weer huiswaarts. Onderweg werd ik gepasseerd door een tiental cabrio's. De heren op leeftijd achter het stuur glommen als koeien die een vreugdedansje maken omdat ze na een lange winter in de stal weer naar buiten mogen.

Thuis aangekomen een douche gepakt en lekker onderuit op de bank. Peter Sagan won terecht Parijs-Roubaix voor een onbekende Zwitser en Nikki Terpstra en Max Verstappen viel uit met pech. Maar zondag was hoe dan ook een geweldige dag want de lente is begonnen.

Meer berichten