Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Garage Daniëls te Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel - Op 14 april 1983 stond autogarage van Daniëls en Zn als 57 jaar midden in het Winkelcentrum Sniederslaan. Het bedrijf niet als autogarage begonnen want bij de start in 1916 er reden er zo goed als geen auto's in het dorp. Fietsen waren er al wel ook al was dat meestal beperkt tot één per gezin. Toch zag oprichter Pirke Daniëls toekomst in een fietsenzaak en begon hij in de Sniederslaan rijwielen te verkopen en te herstellen. In 1931 nam Pirke ook de autobranche ter hand en kwam er een voor die tijd echte autogarage. Later kwamen er ook nog motoren bij. In 1983 wisten de oudere Bladelnaren zich nog goed te herinneren hoe Pirke met zijn zware Indian-motor over de dorpsweg sneerde. In de loop der jaren werd de autozaak en fietsenzaak flink uitgebreid en aangepast aan de moderne tijd. Ook zoon Willy kwam in de zaak en nam de zaak over. Een goede naam en klantenbinding zijn altijd heel belangrijk geweest bij Daniels en Zn. 1983 ging het bedrijf over naar kleinkind Pieter de zaak in handen van de derde generatie Daniels. De Kempenaer wenste Pieter evenveel succes als zijn beide voorgangers hadden.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op zaterdag 16 april herdacht het Gilde St. Brigida uit Netersel dat ze 25 jaar eerder waren heropgericht. Het Gilde was niet meer weg te denken bij veel activiteiten in Netersel.

- Henny v.d. Heyden kondigde de presentatie aan van zijn boek 'Groot geweld in kleine dorpen'. Het gaat over de plunderingen in de Kempen tijdens de Spaanse Successieoorlog.

- Stannie Daniels zette tijdens de jaarvergadering van de Bejaardbond van Bladel een punt achter zijn bestuursfunctie. Hij ontving de 'Zilveren Speld' voor 14 jaar trouwe dienst.

Meer berichten