Omgeving  ontmoetingscentrum d'n Aachterûm wordt door enkele vertegenwoordigers van de feestcommissie 'versierd'. Foto: Jan Wijten
Omgeving ontmoetingscentrum d'n Aachterûm wordt door enkele vertegenwoordigers van de feestcommissie 'versierd'. Foto: Jan Wijten (Foto: Jan Wijten )

80 vrijwilligers maken het succes

Dit jaar bestaat de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Reusel alweer 60 jaar. Dat wordt uitbundig gevierd met diverse activiteiten die gedurende het jubileumjaar worden georganiseerd en waarvan de eerste, de succesvolle 'Bridge Drive' met 76 deelnemers, reeds heeft plaatsgevonden.

Reusel - De KBO is opgericht op 27 augustus 1958 en elke woensdag werd in zaal 'Neerlandia' (nu café 'De Koster') een ontspanningsmiddag georganiseerd. Deze middagen, met een hoog gezelligheidsgehalte, werden al snel uitgebreid met kaartmiddagen. Ook jaarlijks terugkerend was de bedevaart naar onze Lieve Vrouw ter Eijk in Veldhoven en uitstapjes met in vroeger jaren vaak een religieus tintje.De activiteiten zijn inmiddels enorm uitgebreid. Dagelijks zijn er op 4 biljartwedstrijden en kunnen de leden wekelijks onder andere volksdansen, handwerken, darten, jeu de boules, zingen, yoga, koersbal, en schilderen. Elke maand zijn er ook nog de dansavonden, kienen en het restaurantproject . Daarnaast zijn er muziekmiddagen, worden er lezingen en voorlichtingsmiddagen gehouden over actuele onderwerpen en zijn er computercursussen. Bijzonder is ook wel de hulp- en klussendienst die inzetbaar is voor allerlei kleine klussen of vervoer voor haar leden; de 50-plussers en mindervaliden. In 1989 werd het eerste ontmoetingscentrum d'n ouwe Aachterûm gerealiseerd in de tuin van de Zusters Franciscanessen. In 1997 verkochten de zusters grond voor een spotprijsje aan de KBO waar de nieuwe Aachterûm aan de Korenbocht. werd verwezenlijkt. Sjef Jansen (Boere Sjef) die in 1983 lid werd, heeft veel betekend voor de realisatie van dit trefpunt voor ouderen.

Op de agenda van de jubilerende vereniging staan nog diverse feestelijke activiteiten zoals op 3 juni een fietstocht met picknick en lekkers van de frietkar. Op 24 juni staat er een open dag gepland waarbij alle activiteiten die de KBO organiseert aan bod komen en aan de bezoekers worden gedemonstreerd. Als klap op de vuurpijl komt er op zaterdag 25 augustus een feestdag in Sporthuis Reusel, beginnende met een Heilige Mis in de sporthal, gevolgd door entertainment, een receptie en als afsluiter een koffietafel.

Een bijzonder vermelding verdient wel de jaarlijkse 85+ verwendag op 21 april met een uitgebreid diner en entertainment voor deze oudste leden. In 2017 genoten hier nog meer dan 100 leden van. Deze dag wordt gerealiseerd. 'Samen zijn en samen doen' is het slogan van de ruim 1230 leden tellende bloeiende vereniging die midden in de Reuselse gemeenschap staat. De mensen voelen zich thuis bij de KBO en dat is te zien aan de 40.000 bezoeken per jaar.

Meer berichten