Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Automaterialenzaak te Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel - Op zaterdag 23 april 1983 opende Wout Couwenberg een automaterialenzaak en garage in Bladel. Wout was in de Kempen alom bekend als autorally-crosser die grote internationale overwinningen had behaald. Het kon dus niet missen dat Wout in de autobranche terecht kwam. Zijn automaterialenzaak kwam op Bleijenhoek 16, een bekend pand dat dienst deed als sigarenfabriek annex woonhuis en gebouwd was door Sjokske Hollebekkers. Later kwam in het pand de winkel van Jan Cornelis alias Jan de Muis gevolgd door de HUVA. De bovenverdieping is in de oorlog nog gebruikt als schoollokaal omdat in de school tegenover de kerk soldaten waren gelegerd. De bijbehorende garage werd gevestigd in het pand van Ton Verhoeven aan de Leemskuilen 6. Wout vertelde trots dat hij samen met zijn vrouw, Ton van Grotel, er alles aan zal doen om de klanten een optimale service te bieden, ook in de vakantie periode.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De St. Lambertusschool in Vessem kreeg met de benoeming van de heer Pagels een nieuw hoofd van de school. Hij volgde de heer Zigenhoorn op die 25 jaar die functie had bekleed en nu gebruik ging maken van de VUT-regeling.

- Gilde St. Joris Hapert vierde hun patroonsfeest. Naast de gebruikelijk festiviteiten zou vooral het koningsschieten in de belangstelling staan. Schiet Frans van Rooy de koningsvogel voor de derde keer naar beneden dan wordt hij keizer.

- Op het Kiekefestival in de voormalige Willem II fabriek te Reusel, georganiseerd door jongerengroep het Kiekekot, traden Sammy America & Man op. Verder kon men genieten van Judy Nylon, Black Heat, Pasdepuree en Los Mismos.

Meer berichten