Foto: Thijs van der Zanden
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Hoapertse Goaper onthuld

Door Thijs van der Zanden

Hapert – Op 30 april was het in Hapert groot feest. 's Morgens was er al een tienlamp voor de kinderen van de lagere scholen van Hapert en om 12.00 uur werd de Hoapertse Goaper onthuld en was er bovendien nog een markt. De organisatie van de tienkamp, waaraan 360 kinderen meededen, was in goede handen van het Oranjecomité. Nadat onder grote belangstelling het beeldje van de Hoapertse Goaper op het gloednieuwe marktplein officieel was onthuld maakte burgemeester Wouters de uitslag bekend van de tienkamp. Verder stelde hij de belastingbetalers 'gerust' door te zeggen dat het plein slechts 2,2 miljoen gulden had gekost wat hij heel verantwoord vond. Ook schetste hij in grote lijnen hoe het marktplein tot stand was gekomen. Hij was blij dat Hapert een nieuwe ontmoetingsplaats had waarop heel veel georganiseerd kon worden. Hapert was nu een volwaardig dorp geworden aldus de burgervader.Tenslotte bedankte hij iedereen die aan de totstandkoming van het nieuwe markplein had meegewerkt.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Tijdens de Reuselse Stratenloop op 30 april showden de 20 actieve lopers van AVR'69 uit Reusel voor het eerst hun nieuwe trainingspakken. Het was een geschenk van Antiekhandel A. de Bruin.

- Op 4 juni organiseerde de Stichting Open Dag Bladel en Netersel voor de 5de keer een sport-, spel- en kijkmanifestatie. Alles speelde zich af rondom het zwemcomplex de Smagtenbogt

- In Hapert werden de Open Kempische Bierbuik en Wild West Rodeo Kampioenschappen georganiseerd. De organisatie was in handen van voetbalvereniging Hapert en haar fanclub.

Meer berichten