De Abdijentocht is voor de recreatieve wielrenner, maar ook voor de andere fietsliefhebber.
De Abdijentocht is voor de recreatieve wielrenner, maar ook voor de andere fietsliefhebber. (Foto: Ties Cleven)

Editie achttien van Abdijentocht

Wilt u eens op een leuke en actieve manier verrassende stukjes Brabants schoon ontdekken? Dat kan op zondag 20 mei want dan houdt Toerclub Tilburg alweer voor de 18e maal de Abdijentocht La Trappe. Starten kan in Hoogeloon en Valkenswaard.

Hoogeloon - Er zijn dit jaar weer meerdere fietsroutes uitgestippeld met afstanden variërend van 35 of 65 tot 125 km. Startpunt voor alle tochten is het welbekende Trappistenklooster, de Abdij O.L.V. van Koningshoeven aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. Daarnaast kan voor een tocht van 65 of 125 km ook worden gestart bij Café-zaal d'n Bakker, Hoofdstraat 10, Hoogeloon en bij Café Zomerhof, Maastrichterweg 265, Valkenswaard.

Alle fietstochten voeren door het gastvrije Brabantse land. Onderweg kan men genieten van prachtige bossen, vennen, heide en weilanden. Indien gewenst kan natuurlijk ook in een van de vele pittoreske dorpjes even worden gestopt.

De tocht van 35 kilometer is geëigend voor gezinnen met kinderen, maar ook senioren komen hier volop aan hun trekken. Voor de meer sportieve fietsers zijn er op alle startlocaties tochten beschikbaar van 65 kilometer, terwijl de goed getrainde toerfietsers de uitdaging voor 125 kilometer kunnen aangaan.

Pauze

De fietsroutes hebben voldoende pauzemogelijkheden waarbij men ook de inwendige mens kan versterken. Bij de tochten van 65 en 125 km is er een kleine bevoorrading in Hoogeloon. Alle routes zijn duidelijk uitgepijld, zodat men de route makkelijk kan volgen en niets van het fraaie landschap hoeft te missen. Bovendien is er een volledig uitgewerkte en van straatnamen voorziene routebeschrijving. Voor GPS-gebruikers is er de mogelijkheid om de routes te downloaden voor op het GPS-apparaat.

Daarmee is verdwalen zo goed als onmogelijk. Zie hiervoor: www.tct93.nl/Evenementen/Abdijentocht_La_Trappe). Een gedeelte van het te betalen inschrijfgeld gaat naar een goed doel.

Meer berichten