De twaalf locaties liggen op fietsafstand van elkaar,
De twaalf locaties liggen op fietsafstand van elkaar,

12 Kunstenaars zetten de deuren voor je open

Komend Pinksterweekend wordt alweer voor de derde keer de 'Atelierroute Gemeente Bladel' georganiseerd. Op 20 en 21 mei, van 11.00 tot 17.00 uur, exposeren 16 lokale kunstenaars uiteenlopend werk op twaalf verschillende locaties in Bladel, Netersel, Hapert, en Dalem.

De Kempen - De kunstenaars stellen zowel hun ateliers als hun tuinen open voor publiek en tonen een grote variëteit aan kunstwerken, van realistisch tot abstract. De twaalf locaties liggen op fietsafstand van elkaar, zodat een leuke combinatie kan worden gemaakt tussen kunst en natuur in de regio. Behalve in de ateliers, exposeert een aantal kunstenaars ook bij restaurant Crijns en in 't Nekkermenneke in Bladel, en in de Poort van Brabant in Hapert. Dat zijn meteen leuke adressen voor een kop koffie of een lunch. De verschillende locaties zijn makkelijk te herkennen aan een grote gele ballon, in combinatie met een poster van de Atelierroute. Bovendien is een kaart waarop de locaties zijn aangegeven te vinden op de websites van deelnemende kunstenaars, op facebook en op de website www.bladel.allesvan.nl. "Bladel en omgeving telt opvallend veel kunstenaars, die de meest uiteenlopende kunstvormen beoefenen", aldus initiatiefneemster en organisator Marjoke den Engelsen. "Kunst tonen in je eigen atelier, in de omgeving waar je je werk creëert, is extra leuk, zowel voor de kunstenaar als voor de bezoeker. En de deelnemende restaurants bieden natuurlijk ook een leuke locatie om kunst tot zijn recht te laten komen." De bezoekers kunnen geheel vrijblijvend rondkijken in de ateliers, tuinen en restaurants waar de kunstwerken worden geëxposeerd. En natuurlijk kan men op alle locaties kennismaken met de kunstenaars zelf, die graag een toelichting geven op hun werk en vertellen wat hen inspireert. De Atelierroute Gemeente Bladel mag ook dit jaar weer rekenen op de steun van een aantal sponsoren, waaronder fietsenspecialist Bito in Bladel en reclamebureau Interpoint in Netersel. En natuurlijk de deelnemende restaurants, Crijns in Bladel, de Poort van Brabant in Hapert en het 't Nekkermenneke, langs de weg van Bladel naar Dalem.

Deelnemers

.1. Dorien Reijnders-Spliethof Schilderijen Het Aangelag 3, Bladel. 2. Marjoke den Engelsen Beelden en schilderrijen Veilig Oord 72, Bladel. 3. Gerrie Soontiëns-Duis Schilderijen en beelden Veilig Oord 52, Bladel. 4. Huub van der Krogt Schilderijen Hofstad 56, Bladel. 5. Maarten van Dijk Schilderijen Hofstad 56, Bladel. 6. Peter Adams Beelden en tekeningen Sniederslaan 116, Bladel. 7. Noor Adams Keramiek en textiel Sniederslaan 116, Bladel. 8. Astrid van der Heijden Keramiek Restaurant Crijns, Sniederslaan 121, Bladel. 9. Len van der Vleuten Keramiek Restaurant Crijns, Sniederslaan 121, Bladel. 10.Mieke Legeland Schilderijen, beelden en wire work Kruispad 2, Bladel. 11.Ed Mol Schilderijen en beelden Restaurant 't Nekkermenneke, Groot Terkooijen 6, Bladel. 12.Yvonne Bogers-Kreffer Keramiek, 3d, grafiek Dalem 12, Hapert. 13.Phil de Hair Keramiek Oude Provincialeweg 42, Hapert. 14.Ivonne Schoenmakers Schilderijen Restaurant Poort van Brabant, Oude Provincialeweg 82, Hapert. 15.Betsy van de Voort Schilderijen en keramiek De Muilen 14, Netersel. 16.Teoh van de Voort Schilderrijen en brons De Muilen 14, Netersel.

Meer berichten