Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich 3 juni op de Markt in Eersel voor een tochtje door de Kempen. (foto Ton van de Vorst)
Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich 3 juni op de Markt in Eersel voor een tochtje door de Kempen. (foto Ton van de Vorst) (Foto: Ton van de Vorst)

Oldtimertreffen 3 juni op de Markt in Eersel

Op 3 juni organiseert de Eerselse Automobielclub Kempisch Klassiek een Oldtimertreffen op de Markt in Eersel. Iedereen met een auto die ouder is dan dertig jaar kan meedoen. Maar ook voor het geïnteresseerde publiek is het evenement de moeite waard, niet alleen kan men zich te vergapen aan perfect gerestaureerde en originele niet gerestaureerde klassieke auto's, maar ook kan men kennismaken met de eigenaars die graag en met smaak vertellen over hun auto.

EERSEL - De automobielclub Kempisch Klassiek is een vereniging van ongeveer vijftig leden met als hobby klassieke auto's. De belangstelling van de leden is zeer uiteenlopend, zelf zeggen ze daarover: 'We zijn een vereniging van liefhebbers, restaurateurs, pietlutten, sleutelaars, autoverslaafden en levensgenieters.' Harrie Verstappen en Stephaan Maas zijn leden van het eerste uur en druk met de organisatie van de open dag. Harrie Verstappen heeft een A-Ford uit 1929 en een Kever uit 1964. Stephaan Maas is meer van het Italiaanse spul zoals hij zegt. Met zijn Alfa Romeo uit 1962 deed hij mee aan een rally in Italië. Toen ze de stad uitreden kregen ze een politie-escorte. De Italianen zijn gek op klassieke auto's.

Elk jaar organiseert de vereniging een oldtimerdag waaraan iedereen met een klassieke auto kan meedoen. Publiek is uiteraard van harte welkom. Om tien uur verzamelt de groep zich op de Markt, daarna volgt een rit van ongeveer 65 kilometer door pittoreske plaatsjes in de Kempen. De Grensmuzikanten zorgen met een groot aantal accordeonisten voor de muziek, en natuurlijk wordt er over auto's gepraat met de nodige sterke verhalen. Stephaan Maas is er stellig over: 'Het belangrijkste is dat je erover kan praten.' Inschrijven kan tot aan het moment van vertrek, vooraf inschrijven kan ook per email aan secretariaat@kempischklassiek.nl of per telefoon aan Harrie Verstappen 06-55794343. Deelnamekosten inclusief lunch 15 euro p.p.

Meer berichten