Foto: Thijs van der Zanden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Adriaan van de Ven-toernooi

Door Thijs van der Zanden

Hapert – 19 mei 1983. De naam Adriaan van de Ven zal bij vele mensen in de regio nog bekend in de oren klinken. Hij was niet alleen bekend van zijn garagebedrijf in Hapert maar maakte ook deel uit van verschillende organisaties en verenigingen in Hapert en omgeving. Als voorzitter van de Voetbal Vereniging Hapert had hij veel belangstelling voor de junioren. Hij huldigde het motto: "De jeugd heeft de toekomst." Vaak was hij dan ook op zaterdag te vinden op het sportterrein aan de Lemelvelden om dat te onderstrepen. Dat was voor het jeugdbestuur dan ook een stimulans om zich in te zetten voor het organiseren van het eerste Adriaan van de Ven-toernooi en wilde dat de jaren daarna gaan herhalen. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 1983 werd vanaf 10.00 uur afgetrapt door de A, B, C, en D junioren elftallen uit de regio. De organisatie hoopte op een sportief, toernooi, een aanmoedigend publiek en lekker weer. Als dat het geval is dan zijn wij tevreden en hebben de spelers een fijn voetbalweekend gehad, aldus de organisatoren.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op tweede Pinksterdag, 23 mei 1983, organiseerde het St. Jorisgilde van Bladel een rommelmarkt. Voor kinderen was er een tekenwedstrijd en spelletjesmiddag. Fons Roymans trad op met 'levende muziek'

- De fanclub van VV Hapert kondigde de organisatie aan van de Open Kempische Bierbuik en Wild West Rodeo Kampioenschappen aan. Het vond plaats in de grote feesttent bij de boerderij op Dalem 26.

- In Reusel vond in het Pinsterweekend de sponsor-fietstocht 'Fietsemee voor de missies van de Reuselse missionarissen plaats. Op de startkaart stond de opvallende tekst: 'D'n Aowe Taaie fietst niet mee'.

Meer berichten