Mansveld Groep BV; een pareltje op KempenTech.
Mansveld Groep BV; een pareltje op KempenTech. (Foto: )

Met techniek creëer je echt iets

Mansveld Groep BV op KempenTech

Nicole Leijen

De technische industrie staat niet stil. Dankzij de ontwikkelingen in de techniek is er steeds meer mogelijk. Tijdens KempenTech op 8 en 9 juni zal blijken dat techniek niet meer weg te denken is in onze maatschappij. KempenTech is hèt techniekevenement in de Kempen tijdens de Dutch Technology Week, interessant en verbazingwekkend. Het is duidelijk dat Mansveld Groep BV daar niet kan ontbreken.

EERSEL-EINDHOVEN - Tom Staals, directeur van Mansveld Combinatiebouw, is gedreven om de bedrijven in de Kempen te laten zien dat Mansveld Groep BV aan veel technische vraagstukken invulling kan geven. "Juist omdat de complete Mansveld Groep, alles wat op het vlak van elektrotechniek nodig is, kan verzorgen. Of het nu gaat tijdelijke of permanente projecten op het vakgebied van elektrotechniek, licht, beeld en geluid, rigging, safety & security, communicatietechniek, schakel- en besturingspanelen, systeem integratie en duurzaamheid, we maken het. En dus staan we graag op de beurs om onze liefde voor het vak over te brengen aan onze relaties, leveranciers en potentiële klanten", aldus een trotse Tom Staals.

"Vorig jaar heeft het ons zelfs een nieuwe medewerker opgeleverd", vertelt Tom Staals enthousiast verder. "De beurs wordt elk jaar door kinderen van de lagere school bezocht. Mansveld laat deze kinderen, door een spel of quiz, techniek ervaren. Een super mooie manier om kinderen te leren wat techniek inhoudt. Om dit te begeleiden worden leerlingen van het voorgezet onderwijs gevraagd. Vorig jaar was een van deze leerlingen zo geïnteresseerd geraakt in techniek, dat hij vakantiewerk bij Mansveld is gaan doen. Nu volgt hij de Beroeps Opleidende Leerweg in de richting elektrotechniek. Dat is natuurlijk ontzettend mooi", aldus Tom Staals.

Maar Mansveld heeft meer om trots op te zijn. Naast het werken met moderne technieken en de veelzijdigheid aan klanten, mogen zij zich PSO gecertificeerde onderneming noemen. Concreet houdt dit in dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden. "Ook leiden we zelf mensen op en zijn er binnen de Mansveld Groep diverse mogelijkheden om door te groeien. Dus zoals we voor elke klant een oplossing hebben, hebben we ook voor elke medewerker een passende baan," zegt Tom Staals lachend.

"Tot slot laat een rondje door de werkplaats al snel zien dat er een grote diversiteit aan mogelijkheden is en dat bijna niets te gek is of ze kunnen het maken. En zeg nou eerlijk", sluit Tom Staals heel mooi af, "het is toch fantastisch als je met techniek iets creëert waarmee de klant zijn behoefte ingevuld ziet?" Over liefde voor het vak gesproken.

Meer berichten