Foto: Hans van Oosterhoudt

Oude bekenden en nieuwe gezichten

Paperclip festival viert feest

De Eerselse Stichting Paperclip maakt zich in 2018 op voor haar tweede lustrum. De parel onder de Kempische festivals viert op 25 augustus haar jubileum op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon: het Mortelveld in Eersel.

Eersel - Voor deze editie wordt uiteraard flink uitgepakt: een geweldig creatief thema, een line-up met enkele unieke acts en (inter)nationale artiesten en de inmiddels welbekende rariteiten van het festival!

Long long time ago….

We schrijven het jaar 2008, het eind van de zomer is aangebroken. Drie Eerselse vrienden geven 'voor de grap' een feestje in een achtertuin bij een van de ouders in Lommel. Het feestje ontvangt zo'n geweldige respons van de bezoekers dat een vervolg niet uit kan blijven. Een half jaar later staan de drie vrienden bij elkaar op het Mortelveld in Eersel en besluiten ervoor te gaan: ze gaan een festival organiseren! Paperclip op de Middenstip is geboren. Zo'n 500 bezoekers genieten van de muziek en de sfeer verspreidt over de twee podia. Dat smaakt naar meer! Inmiddels is 2018 aangebroken en zijn we al negen edities verder waarin het festival jaarlijks heeft kunnen groeien. Qua bezoekersaantal – vorig jaar kwamen er bijna 4000 bezoekers naar het festival – maar ook qua naamsbekendheid. Dit laatste dankzij de ludieke publiciteitsstunts waarmee het festival vrijwel jaarlijks de landelijke media weet te halen. In die tien jaar zijn er ook volop veranderingen geweest, zo werd er twee keer noodgedwongen uitgeweken naar het E3 strand en vond er een kleine naamswijziging plaats: van Paperclip op de Middenstip naar Paperclip Festival. Maar buiten al die veranderingen is één ding hetzelfde gebleven: de blije gezichten van de tienduizenden bezoekers die de afgelopen jaren van een of meerdere edities hebben mogen genieten. In 2018 bestaat het festival tien jaar en dat wordt gevierd, met oude bekenden maar uiteraard ook weer met nieuwe gezichten!

Nieuw thema

Zoals je inmiddels gewend bent van Paperclip, is er weer een origineel thema bedacht. Om het jubileum luister bij te zetten, is het thema dit keer afgeleid van het tienjarig bestaan. Maar Paperclip zou Paperclip niet zijn als daar geen frisse twist aan wordt gegeven! Het thema voor dit jaar is 5x2=10, wat verwijst naar de schooltijd van de bezoekers van het festival. Dit schoolthema zal tot in de haarvaten van het festival worden uitgewerkt en het hele terrein wordt weer thematisch aangekleed. Laat je helemaal onderdompelen en vooral verrassen in de wereld van de leraar, het schoolplein, de apenkooi en zoveel meer!

Meer berichten