Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Nieuw gemeentehuis Vessem

Door Thijs van der Zanden

Vessem – 26 mei 1983. In het bijzijn van leden van de gemeenteraad, de wethouders, architect, aannemer en verdere genodigden zette burgemeester van Houdt de eerste echte spade in de grond voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Vessem. Voor veel hilariteit zorgde de heer van der Heijden die als nestor van de raad en een rasechte Vessemmer het reeds ontstane gaatje mocht vergroten. Dat deed hij met zoveel voortvarendheid, dat het er wel op leek of het werk de volgende morgen al klaar moest zijn. In 1980 kwam in Vessem de discussie op gang om wat aan de huisvestingsproblemen te doen. Toen al was het gemeentehuis veel te klein waardoor de ambtenaren over drie locaties verspreid waren. Het te bouwen gemeentehuis was een enorme verbetering waarbij alle afdelingen onder een dak kwamen te zitten. Bovendien was Vessem de eerste gemeente die gebruik ging maken van een microcomputer. De geplande investering van 2,5 miljoen gulden was het dan ook meer dan waard, aldus de burgemeester.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De in Bladel en Netersel gehouden actie 'Harken voor Polen' was tot goed einde gebracht. De goederen werden in plaatsen Poznan, Jordanowo en Nowy-Dworek heel goed ontvangen.

- Drumfanfare Heide Echo uit Knegsel vierde op zondag 29 mei 1983 het 20-jarig bestaan. De festiviteiten vonden plaats op het dorpsplein met een koffieconcert en een dorpsavond met muziek en dans.

- In de Donksbergen te Duizel stond het derde Openslagboomfestival in het teken van bloemen. Het grootste object stelde een bloem voor met een doorsnede van maar liefst 40 meter.

Meer berichten