Foto:

DeLEILINDEdoet!

Op woensdag 30 mei is het Leilindedag , de speciale feestdag van Basisschool de Leilinde! Elk jaar wordt dit op een bijzondere manier gevierd. Vorig jaar had deze dag een cultureel karakter en deed iedereen samen de voorstelling 'De rattenvanger van Hamelen' op de speelplaats. Dit jaar heeft de Leilindedag een sociaal-maatschappelijk doel en staat de dag in het teken van 'verbondenheid, iets doen voor en met elkaar'. Ook dat hoort bij groeien, samen met anderen, rekening houdend met elkaar en elkaar ondersteunend zoals een leilinde dat doet.

Deze dag gaat een deel van de kinderen van groep 1/2 gezellige activiteiten doen met senioren bij 'De Höskoamer', 'D'n Achterûm' en bij de 'Mariahof', zoals koersballen, gymmen, jeu de boulen, wafels bakken en gezelschapsspelletjes. Anderen gaan koekjes bakken met hulp van ouders uit Syrië, Eritrea, Somalië én Nederland. Een deel van hun zelfgebakken koekjes gaan de kinderen aan iemand geven die bijzonder voor hem/haar is, in het teken van verbondenheid, iets doen voor en met elkaar!

De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan, na een gezamenlijke warming-up, een sponsorloop doen! Zij zetten zich in voor Stichting Leergeld en een bijdrage aan nieuwe speeltoestellen voor de speelplaats. Stichting Leergeld richt zich op kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, zodat ook zij mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten (b.v. muziekles, lid van een sportvereniging, schoolreisjes, zwemles).

Vanaf 10.00u. starten de eerste groepen. Komt u ze aanmoedigen? Na afloop worden ze beloond met een medaille, die gemaakt is door een kind uit een andere klas.

deLEILINDEdoet! Doet u ook mee?

Meer berichten