Mieke Kuijpers met oorkonde en gouden speld. Foto: Jan Wijten
Mieke Kuijpers met oorkonde en gouden speld. Foto: Jan Wijten (Foto: foto Jan Wijten )

Mieke Kuijpers denkt in geel/zwart

Mieke ís gewoon 'Rosolo'

Yvonnne Meulenbroeks

Blij verrast was Mieke Kuijpers (69) bij aankomst op sportpark 'Den Hoek' in Reusel waar ze naartoe was gelokt onder het voorwendsel om een ouder-kind-korfbalwedstrijd te fluiten.

Reusel - Al meteen begon het haar te dagen dat er iets aan de hand moest zijn toen ze de lange rij enthousiaste mensen langs de kant van de weg zag staan om haar te verwelkomen. Mieke speelt al 57 jaar korfbal en enkele weken geleden vertelde ze aan medespeelster Lian Huijbregts van de recreanten, dat haar lijf eigenlijk niet meer wilde. Lian wilde dit afscheid niet zomaar voorbij laten gaan en organiseerde een afscheidswedstrijd waarna Arie van den Hout van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) bekendmaakte dat ze de gouden speld toegekend kreeg, deze werd uitgereikt door Diny Spooren. Deze hoogste onderscheiding wordt uitgereikt aan leden van sportverenigingen voor langdurige verdiensten in hun organisatie.

Op de leeftijd van 12 jaar begon Mieke haar korfballoopbaan bij vereniging 'Winty' in Wintelre, die in 1970 werd voorgezet bij korfbalvereniging 'Rosolo' nadat ze met haar man Jan Kuijpers trouwde en naar Reusel verhuisden. Teamgenoten zijn eenduidig over Mieke: "Ze is er gewoon altijd, ze doet alles wat nodig is voor 'Rosolo' en heeft steevast een fluitje op zak voor het geval dat een scheidsrechter uit zou kunnen vallen." Wanneer haar kleinkinderen een wedstrijd moeten spelen gaat ze ook nog supporteren en zo hebben alle spelers en leden van de korfbalvereniging wel eens met Mieke samengewerkt; als teamgenoot, leidster, scheidsrechter, trainster, kamporganisatie en wat al niet meer. Mieke is een echt gezelligheidsmens die gedreven bezig is en naast de korfbal ook de liefde en inzet voor de natuur heeft. In 2013 heeft ze de 'Koninklijke Onderscheiding' al mogen ontvangen voor haar bewezen diensten. Het organiseren van de afscheidswedstrijd om Mieke in het zonnetje te zetten heeft veel mensen op de been gebracht. Het werd een wedstrijd van het recreantenteam waar Mieke de afgelopen 10 jaar in speelde tegen een geformeerd All-Stars team bestaande uit oud korfbalspeelsters onder leiding van oud-trainer Jan Reker en coach Hans Berkhof. Uitslag 4-2 voor de recreanten waarbij Mieke er ook eentje scoorde. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat in de kantine. De afscheidswedstrijd is echter geen afscheid van Mieke, ze zal nog vaak te zien zijn op de sportvelden in Reusel als vrijwilligster, supporter of misschien als scheidsrechter met haar onafscheidelijke fluitje op zak.

 

Meer berichten