Bart Brom op de plek waar het 10 juni één brok gezelligheid is.
Bart Brom op de plek waar het 10 juni één brok gezelligheid is. (Foto: )

Gezelligheid door regionale talenten

BELEVENement Hoogeloon 10 juni

Nicole Leijen

De vergunningen zijn rond, het routeplan is klaar, aan de aankleding wordt de laatste hand gelegd en vele enthousiaste artiesten hebben zich aangemeld. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een hele mooie dag van te maken. Voor één dag wordt de omgeving van de kerk omgetoverd tot een evenementenplein, waar muziekpodia, marktkraampjes en terrasjes uitnodigen tot een bezoek. U komt toch ook?

HOOGELOON - Bart Brom, één van de 6 fanatieke organisatoren van het BELEVENement, wil het gevoel van vorig jaar evenaren. "We zijn er vorig jaar in geslaagd om met de artiesten een hele gemoedelijke sfeer neer te zetten. Dat maakt dat zowel deelnemers als bezoekers zich hebben vermaakt", aldus Bart. "Maar", vult hij aan, "dat was niet gelukt zonder JAM uit Eersel. Zij verzorgden het geluid zodat de artiesten maximaal tot hun recht kwamen. En gelukkig doen ze dat dit jaar weer," vervolgd een trotse Bart. En trots kan hij zijn, want het is een uniek evenement. De organisatie heeft een duidelijke visie. "We willen het intiem houden en toegankelijk voor een breed publiek. Daarom geen grote bands, maar regionale artiesten. Geen grote jaarmarkt, maar leuke marktkraampjes met authentieke producten en eigen creaties. En regionaal talent zodat het ook voor mensen buiten Hoogeloon erg leuk is". Bart is er van overtuigd dat de mooie afwisseling tussen muziek en vermaak het concept uniek maakt. Maar er is meer wat het evenement uniek maakt. Het is namelijk heel divers. Zo zijn er meerdere muziekpodia en tref je er optredens van jong en oud, met ieder de eigen muziekkeuze. Houd je meer van theater dan word je op hilarische wijze in deze behoefte voorzien. En vind je het leuk om te zien hoe creatief sommige mensen zijn, loop dan beslist langs de marktkraampjes. En de kinderen? Die laat je lekker graffiti spuiten. "Maar het meest bijzonder is toch wel onze bus", aldus een enthousiaste Bart. "Speciaal voor deze dag laten we een bus rondrijden met daarin één van onze artiesten die een miniconcert geeft. Zo combineren we een rondje Hoogeloon met muzikaal vermaak, hoe mooi is dat?" Op de vraag waarom Bart hier zoveel tijd en energie in steekt, sluit hij af met de alles zeggende woorden: "Het is toch fantastisch om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan zo iets moois?"

Het BELEVENement begint om 11.00 uur en de entree is 2 euro. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. De dag wordt vanaf 17.00 uur afgesloten met de band 'Un Hull Nest Jansen'. De opbrengst van het evenement gaat naar de jeugdopleiding van Fanfare Wilhelmina. Houd voor het programma social media goed in de gaten.

Meer berichten