Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Voetbalkampioen van Brabant

Door Thijs van der Zanden

Hapert – Op zaterdag 11 juni 1983 werd in Waalwijk de jeugdselectie C van de Kempen voetbalkampioen van Brabant. Het kampioenselftal eindigde in de voorronde onbeslist met de kring Roosendaal. Door het beter benutten van strafschoppen bereikte de voetballertjes uit de Kempen toch de finale. Daar werden de degens gekruist met de kring Hart van Brabant. Dankzij een doelpunt van Johan Rademakers uit Budel Schoot won het elftal van de kring De Kempen met 1-0. Het winnende team, zie foto, bestond uit staande v.l.n.r. Gellof Hartog (Maarheze), Jos Schellekens (RKVVO), Patrick Spierts en Frank Lemmens (Hoogeloon), Tino Stevens (Rood-Wit '67), Dirk Beenders (Sterksel) Jos Corsten (Hapert) en Johan Rademakers (Rood Wit '67). Gehurkt v.l.n.r. Marc Brouns (Rood Wit '67), Ad Umans (Maarheze), Francis Daniëls (Reusel Sport), Herbert de Crom (Hapert), Erwin Sanders (Rood Wit '67), Edwin Lommers (De Raven) en M. Meulenbroeks (trainer coach). Bij de B-selecties werd De Kempen zesde.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Stichting Torenklokken Duizel ontving een bijdrage van het Anjerfonds. Hierdoor kon een motorslagwerk worden aangeschaft zodat elke uur en half uur het torenuurwerk over Duizel zal gaan klinken.

- Op zondag 19 juni 1983 was er een fietstocht voor alle Wintelrese buurtschappen. De tocht liep voor het grootste deel over landweggetjes en bospaadjes. Onderweg moesten er ook nog vragen worden opgelost.

- Jan Duis en zijn vrouw Trees Baselmans uit Bladel kondigden hun gouden bruiloftsfeest aan. Ze gaven beiden aan dat ze nog steeds erg gelukkig zijn met de stap die ze 50 jaar eerder gezet hadden.

Meer berichten