De Bierista Bieropleiding is speciaal voor vaderdag in de aanbieding. Je betaalt nu geen € 125 maar tijdelijk slechts € 99.
De Bierista Bieropleiding is speciaal voor vaderdag in de aanbieding. Je betaalt nu geen € 125 maar tijdelijk slechts € 99. (Foto: )

Wat zijn dé biertrends deze zomer?

Wist je dat ons land al meer dan 550 bierbrouwerijen telt? Dat is veel meer dan in het typische bierland België. Kortom, bier is hot! Met de zomer voor de deur kijken we wat de komende periode de biertrends zijn.

Regio - Bierista en bierkenner Alain Schepers ziet vooral de populariteit stijgen van alcoholvrije bieren en de zogenaamde Session Ales. "Session Ales zijn bier met een laag alcoholpercentage, maar boordevol smaak. Dit zijn soepele bieren waar je makkelijk nog een glas van bestelt."

Opvallend is de groei van alcoholvrij bier. "We gaan met z'n allen steeds bewuster om met alcohol. We kiezen onze momenten om te genieten van bier met alcohol. Soms is dat moment er niet en is alcoholvrij een prima alternatief. De tijd dat alcoholvrij bier niet naar bier smaakte, ligt ver achter ons. De nieuwe generatie bieren zonder alcohol zijn uitstekend, al proef je wel het verschil met een alcoholhoudend bier."

Niet alleen verschijnt er alcoholvrije pils, radler en weizen op de markt. Ook de ambachtelijke brouwers ontdekken alcoholvrij en alcohol-arm bier. "Er zijn verschillende zeer geslaagde voorbeelden te noemen van kleine brouwers die prachtige alcoholvrije bieren hebben gebrouwen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Playground IPA van vandeStreek bier uit Utrecht en de CraAzy IPA van Muifelbrouwerij uit Oss."

De Bierista Bieropleiding is speciaal voor vaderdag in de aanbieding. Je betaalt nu geen 125 euro maar tijdelijk slechts 99 euro. Ook heeft Bierista een luxe cadeauverpakking voor dit prachtige cadeau.

Kijk op www.bierista.nl/bieropleiding.

Meer berichten