Voor iedereen die wil snuffelen in de kramen met een grote variatie in ecologische producten.
Voor iedereen die wil snuffelen in de kramen met een grote variatie in ecologische producten. (Foto: Picasa)

Kleuren en geuren in overvloed

Jan van den Dungen

Eco-natuurmarkt

Zondagmiddag is tussen 12 en 17 uur Natuurtuin 't Loo met haar eco-natuurmarkt weer het toneel van een grote ecologische dag. Deze tuin heeft in de voorbije jaren een traditie opgebouwd waar mensen zich herkennen in het zoeken naar gezond en eerlijk leven, met respect voor de natuur.

Bergeijk - Het helpt als steeds meer mensen proberen te kiezen voor producten die geteeld zijn zonder schade aan het subtiele ecologische proces van planten, dieren en insecten. Een hele mond vol woorden, maar hoe je het ook zegt, daar gaat het wel om. `We moeten samen deze aarde niet verschroeid en leeg achterlaten aan onze kinderen en kleinkinderen`, zegt bestuurslid Jos van den Putte.

Marktproducten

Men kan volop genieten van de kleuren en geuren in de overvloedig bloeiende wilde plantentuin. Ook voor iedereen die wil snuffelen in de kramen met een grote variatie in ecologische producten boordevol gezonde en natuurzuivere producten. Energie speelt een grote rol. "Om de opwarming van de aarde terug te dringen moeten we leren milieuvriendelijke energie te gebruiken. Op deze markt kunnen we daarover brede informatie vinden. We richten onze blik ook naar buiten en kunnen kennis maken met mooie producten en projecten uit Burkina Faso."

Speciaal bier

"De keuze voor uitsluitend biologische en ecologische producten maakt deze markt uniek", volgens Jos van den Putte. "Maar er zal ook veel te genieten zijn. Door de bakkers van de natuurtuin zal weer volop brood worden gebakken in de traditionele mutserdoven en voor het eerst dit jaar hebben vrijwilligers van de natuurtuin een eigen speciaal bier gebrouwen. We gaan op deze dag proeven hoe het smaakt," zo besluit Jos.

Rondleidingen

Er zijn de hele middag rondleidingen door de tuin. De bijenhouders leggen alles uit over het leven van de bijen en verkopen niet alleen verse honing van dit voorjaar, maar ook andere bijenproducten. Eigen mandenvlechters verwerken de wilgentenen uit de tuin tot praktische en kunstzinnige voorwerpen. Voor kinderen is een speciaal programma. De kookgroep zorgt in de Wingerd voor talloze variaties aan heerlijke biologische en vegetarische snacks, die je kunt nuttigen bij de vrolijke muziek van verschillende muziekgroepen uit de regio zoals QuiVive en Out of Nowhere. In een act van Jeanne Melief uit Deurne zweeft een groene godin over de tuin, op zoek naar een bloem, een plant of een bezoeker. Natuurtuin 't Loo vindt men aan Terlostraat 4 in Bergeijk. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis en andere bezoekers steunen Natuurtuin 't Loo met twee euro.

Meer info op:

www.natuurtuin.org/econatuurmarkt

Meer berichten