Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Vat bier bij de Kuil in Hapert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – 23 juni 1983. Tijdens de kermisdagen loofde Jo Jansen in Hapert een vat bier uit. Er zat echter een probleem aan vast. Het vat lag begraven onder een van de negen kruizen tegenover de Kuil, met de tekst: "Hier rust een vat bier." 's Morgens vroeg begonnen de eerste kermisgangers met graven. Dat was geen gemakkelijke opgave, want de grond was keihard en lag vol stenen. Na het graven lag bij alle kruizen van alles boven, maar geen vat gerstenat. De zogenaamde Spijkerbende wisten van Hans Berlie onder 'dwang' de plaats los te krijgen waar het vat ongeveer begraven lag. Deze 'bende' kon na de vondst verder met het drinken van een record aantal genuttigde consumpties tijdens de kermisdagen. Gelukkig hadden ze van te voren flink wat doping gebruikt in de vorm van verse melk van de koe, zodat ze de kermisdagen toch nog goed door konden komen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In Bladel werden bij mooi weer de skelterkampioenschappen van Bladel gehouden. Er deden 75 ploegen en ook nog eens 55 individuele personen aan mee. Alle kampioenen prolongeerden hun titel.

- Het vijf-sterren bungalowpark de Kempervennen in Westerhoven werd op 15 juni 1983 officieel geopend. De openingsceremonie werd verricht door de heer van Tilburg namens staatssecretaris van Zeil.

- In Streekmuseum de Acht Zaligheden werd op 26 juni 1983 een landbouwdag georganiseerd. De Organisatie had ervoor gezorgd dat het boerenleven uit grootmoederstijd in de Kempen herleefd kon worden.

Meer berichten