De Jeu de Boules activiteit met 14 deelnemers onder fraaie weersomstandigheden. Foto: Jan Wijten
De Jeu de Boules activiteit met 14 deelnemers onder fraaie weersomstandigheden. Foto: Jan Wijten (Foto: foto Jan Wijten)

KBO Hulsel in zwaar weer beland

Yvonne Meulenbroeks

29 juni extra ledenvergadering

Ogenschijnlijk enthousiast speelden onder fraaie weersomstandigheden 14 KBO leden en belangstellenden uit Hulsel het spelletje Jeu de Boules bij 'De Soepele Pols' (D.S.P) in Netersel echter voorzitter Sjef van Herk (76) ziet zwaar weer hangen boven KBO Hulsel. Het uitgedunde bestuur van twee personen zal met minimaal drie bestuursleden moeten worden aangevuld om de KBO goed te kunnen laten functioneren en het weer gaat bruisen aldus Sjef.

Hulsel - Een ingelaste ledenvergadering op 29 juni zal uitkomst moeten gaan bieden over het voortbestaan of mogelijke ontbinding. Diverse oproepen in het 'Hulsels Blaoike' en zelfs een huis-aan-huis oproep hebben niets opgeleverd. Het bestuursprobleem blijkt bij een belrondje met KBO Hooge en Lage Mierde daar niet te bestaan. Deze drie kernen organiseren onder de naam 'HoLaHu' jaarlijks al vele gezamenlijke activiteiten. Hooge Mierde spant de kroon met 250 leden en een voltallig bestuur van acht personen. Lage Mierde heeft met 120 leden drie bestuursleden aan het roer maar werkt daarnaast met diverse werkgroepen voor hand-en-spandiensten. Bij aanwas van nieuwe leden zouden ook zomaar potentiële bestuursleden kunnen zitten.KBO Hulsel organiseert wekelijks op donderdagochtend 'meer bewegen door ouderen' onder leiding van Ellie Paridaans. In de zomer gaat een groep fietsen en in de winterdag wordt er koersbal gespeeld. Ook is er wekelijks een vaste kaartmiddag in 't Drieske. Deze activiteiten bedruipen zichzelf en lopen geen gevaar aldus Sjef. Ook wordt nog deelgenomen aan activiteiten van KBO Kring de Kempen.Verder organiseert KBO Hulsel, samen met het Rode kruis en Zorg en Welzijn, lezingen en is er een kerstviering. Twee keer per jaar maken ze een excursie met de bus en zijn er nog diverse andere activiteiten. Overigens vindt Sjef het wel opvallend dat lezingen in een kern voornamelijk door eigen leden worden bezocht. Ook in andere kernen horen we hetzelfde geluid."De mensen vinden het jammer dat het zover moet komen", vertelt voorzitter Sjef van Herk die samen met Bets Spooren nog het bestuur van KBO Hulsel vormt, "maar we kunnen het niet langer meer met z'n tweeën doen en het mag ook niet volgens de statuten. Een bestuur moet namelijk uit minimaal drie personen bestaan. Door de uitbreiding van werkzaamheden is een bestuur van vijf gewenst. Gaandeweg vallen er mensen af en op een gegeven moment zak je door een grens heen. Jaren terug is tijdens een vergadering al aan de orde gekomen dat het ledenaantal afnam. Verhuizing, overlijden en opzeggen van het lidmaatschap zijn hier debet aan. Vandaar de extra ledenvergadering op 29 juni waarbij we hopen op een oplossing en er zich toch nog nieuwe leden en bestuursleden melden". Bij een doemscenario zijn de KBO's uit de andere kernen eensluidend dat leden uit Hulsel bij hun van harte welkom zijn. Laten we overigens niet vergeten te vermelden dat het Jeu de Boules toernooi is gewonnen door Jacqueline Roest

Meer berichten