Mw. Van Kruijsdijk, burgemeester Callewaert-de Groot, Frans van Kruijsdijk en Pastoor Rijkers van Westerhoven en Riethoven.
Mw. Van Kruijsdijk, burgemeester Callewaert-de Groot, Frans van Kruijsdijk en Pastoor Rijkers van Westerhoven en Riethoven. (Foto: )

Een lintje voor Frans van Kruijsdijk

Westerhoven - Frans van Kruijsdijk uit Westerhoven heeft zaterdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot reikte deze uit na afloop van de H.Mis in de Servatiuskerk. Hij kreeg deze onderscheiding voor meerdere vrijwilligersfuncties. Zo is hij 25 jaar lid van het St. Annagilde in Westerhoven en sinds 2014 is hij hier Hoofdman/voorzitter. Vanaf het moment dat hij deze functie heeft overgenomen, heeft hij gezorgd voor nieuwe energie binnen het gilde en werd het voortbestaan gewaarborgd. Sinds 2008 is hij daarnaast voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Westerhoven. Hij is hier al sinds zijn 62e lid en is zeer actief bij de activiteiten. Zo organiseert hij, zowel voor het gilde als de KBO,jaarlijks activiteiten voor het Westerhovens Winterfeest. Ook is hij actief als koster bij de St. Servatiusparochie in Westerhoven. Vrijwilligerswerk zit Frans in het bloed. Hij is al sinds 1965 actief vrijwilliger. Destijds als medeoprichter en leider van Kindervakantiewerk Westerhoven en als mede-oprichter/bestuurder van VELT/de Natuurtuin.

Meer berichten