Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Promotie van Tamboerscorps & Fanfare Wilhelmina

Door Thijs van der Zanden

Hoogeloon - 30 juni 1983. Het juryrapport dat het tamboerkorps & fanfare Wilhelmina uit Hoogeloon tijdens het concours van zaterdag 27 juni in Cuyk kreeg, luidde als volgt: "Gedisciplineerde prestatie, goede concertopstelling, verzorgde groep, een veelbelovende entree, ritmisch erg goed, tempo, karakters en overgangen erg goed gerealiseerd." Het corps had zich onder leiding van instructeur en tambour-maître Henk Mollen in drie jaar opgewerkt en promoveerde daardoor van de derde divisie naar de hoogste ere-afdeling. De feestvreugde kon dan ook niet op na de puike prestatie.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Toon Jansen nam afscheid van zijn functies bij Bladella. Toen iedereen zijn waardering over hem had uitgesproken zei Toon: "Als de pastoor er ook nog was, was ik heilig verklaard."

- Muziekvereniging De Goede Hoop uit Eersel bestond 90 jaar. Het jubileumfeest met talrijke optredens was in een grote feesttent op de Markt in Eersel. In museum Kempeland was een speciale tentoonstelling.

- In Eersel werd een nationaal Hackney- en springpaardenconcours gehouden. Er was ook een dressuurdemonstratie van de bekende Tineke Bartels.

Meer berichten