Met een gezamenlijke lunch en een spellenmiddag werd afgelopen zondag de fusie ingeluid.
Met een gezamenlijke lunch en een spellenmiddag werd afgelopen zondag de fusie ingeluid. (Foto: )

Gloednieuwe club gaat voor succes

Van de redactie

Steensel mengt met Fortuna '68

De eerste aanzet om de korfbalverenigingen van Knegsel en Steensel samen te laten gaan was drie jaar geleden met de oprichting van de Kangoeroe club waar de jongste leden van het Knegselse Fortuna '68 en KV Steensel samen speelden. Afgelopen zondag vierde de vereniging de definitieve fusie van beide clubs. Waarnemend burgemeester Joseph Vos roemde de vlotte samenwerking.

Knegsel – Op zondagmiddag zitten de leden van de Steenselse korfbalvereniging aan een aparte tafel, aan de andere tafels zitten de Knegselse leden. Of ze blij zijn met de fusie lijdt geen twijfel. 'We zitten nu nog apart maar aan het einde van de middag dat zitten we allemaal bij elkaar aan tafel' zegt een lid aan de Steenselse tafel. En jazeker, ze zijn blij met de fusie, de kleur van de shirtjes die blauw blijft, de accommodatie, het opgefriste clubhuis en de levensvatbaarheid die de korfbalvereniging weer heeft gekregen dankzij het samengaan van de korfbalvereniging Steensel en het Knegselse Fortuna '68. Een aantal oud leden van het eerste uur Jan Swaans en Wilma Smets zijn ook aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis. Wilma Smets herinnert zich nog goed dat de eerste wedstrijden op het weiland achter de benzinepomp van Neutkens plaatsvonden. Jan Swaans vindt het jammer dat oprichter Sjef Peters er niet bij kan zijn omdat hij ziek is.

Combinatie

Voorzitter Rudie Peters: 'Drie jaar geleden zijn we gestart met de samenwerking met Steensel. Net als wij hadden ook zij moeite om de jeugdteams samen te stellen. Met de allerjongsten zijn we toen de Kangoeroe club gestart. Maar de Kangoeroes van toen zijn nu een volwaardig jeugdteam. Het lag voor de hand dat we zouden samengaan. Het is vandaag de dag niet meer zo vanzelfsprekend dat kinderen lid worden van de korfbalclub, er zijn zoveel andere dingen ook te doen. Ik ben zelf al vanaf mijn dertiende lid van Fortuna '68, mijn vrouw, dochter en zoon zijn ook allemaal lid. Korfbal is een hele mooie sport en is veel meer nog dan andere sporten, een teamsport. Omdat je op twee vakken met jongens en meiden speelt moet je veel meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten. De nieuwe naam van de vereniging wordt FSC, dat staat voor Fortuna-Steensel Combinatie. De shirtjes blijven blauw, daar staat nu wel ons nieuwe logo op en de namen van de sponsors van de club. We hebben ook een nieuw bestuur met drie leden van Steensel en vier van Knegsel.'

FSC

De nieuwe vereniging FSC telt nu zo'n 125 leden. Na de zomerstop worden vanaf september de trainingen hervat. In de zomer wordt getraind op de sportvelden van de Breemakker in de winter wordt dat gedaan in de sporthal van de Knegselse MFA de Leenhoef. Belangstellenden kunnen altijd aansluiten om een training mee te doen.

Meer berichten