Binnenkort start bouwbedrijf Van Montfort met het storten van beton voor de begane grondvloer.
Binnenkort start bouwbedrijf Van Montfort met het storten van beton voor de begane grondvloer. (Foto: )

In Reusel 'zitte ut best' op de tribune

Van de redactie

Volg de bouw van De Ark

Wie regelmatig in het centrum van Reusel komt is het niet ontgaan: er wordt hard gewerkt aan de realisatie van woongebouw De Ark. Het bouwpersoneel wordt vaak vergezeld door mensen die het bouwproces graag willen volgen.

Reusel - Om dit comfortabeler te maken hebben Chris Theuws, directeur-bestuurder Woningstichting de Zaligheden (WSZ) en wethouder Peter van de Noort van de gemeente Reusel-De Mierden op donderdag 5 juli de bouwtribune 'Hier zitte ut best' geopend.

Hier zitte ut best
Bij Kempenland Bladel staat een bankje met de tekst 'Hier zitte goed'. En bij Mariahof Reusel het bankje 'Hier zitte beter'. Maar waar zit je nu het beste? Inderdaad! Op de kijktribune 'Hier zitte ut best' voor de bouw van De Ark midden in het centrum van Reusel. Iedereen die dat wil, kan nu een oogje in het zeil houden bij de nieuwbouw van het woongebouw. In opdracht van WSZ heeft Reuselnaar Yuri Nagelkerke een waar kunstwerk van de kijktribune gemaakt.

Het woongebouw
Het woongebouw, ontworpen door LSL Architecten, krijgt vier bouwlagen. Op de onderste drie woonlagen komen 21 appartementen, waarvoor de indicatieve huurprijzen variëren van 550 tot 575 euro per maand. Daar bovenop komen nog eens vier penthouses, met een verwachte huurprijs van 710 euro. De 25 appartementen van circa 60 tot 95 m2 krijgen een hal, woonkamer, open keuken, badkamer met douche, één of twee slaapkamers en een balkon. Ieder appartement heeft een berging op de begane grond en er is een lift in het woongebouw. De appartementen worden gasloos en energiezuinig gebouwd door middel van pv panelen en een ventilatiewarmtepomp. De verhuur zal in het najaar starten en het ziet er naar uit dat de appartementen medio 2019 worden opgeleverd. Binnenkort start bouwbedrijf Van Montfort met het storten van beton voor de begane grondvloer. Een indrukwekkende klus. Dus dan is het zeker de moeite waard om even te gaan zitten op de bouwtribune 'Hier zitte ut best'.

Meer berichten