Ilona Hultermans als campingeigenaar voor haar reseptie tijdens camping Ponderosa. Foto: Jan Wijten.
Ilona Hultermans als campingeigenaar voor haar reseptie tijdens camping Ponderosa. Foto: Jan Wijten. (Foto Jan Wijten)

Kladblok in het nachtkastje is echt een must

Als Valkenswirdse heeft Ilona Hultermans (41) het prima naar haar zin in Lage Mierde. "Het kost wat inspanning om er tussen te komen maar als ze zien dat je je best doet lukt ontvangen ze je met open armen." Haar best doen blijkt wel als ze aan de keukentafel opsomt waar ze de afgelopen 12 jaar mee bezig is of geweest is. Natuurlijk staat haar gezin met man Bart en de kinderen Amber en Tess op de eerste plaats maar daarnaast maakt Ilona ook tijd vrij om met de vele Mierdse enthousiaste mensen leuke activiteiten te ontplooien.

Lage Mierde - De oprichting van Mierds Stertheater daagde haar uit hier een 'rol' in te spelen. Het leuke aan de zestal rollen die ze al vervulde is wel: "Het uit je comfort zone gaan en lekker anders doen dan normaal," vertelt Ilona enthousiast. "Een leuke groep mensen en verschillende karakters en typen dat spreekt mij wel aan." Naast het acteerwerk vind ze het ook een uitdaging om een typetje neer te zetten zoals afgelopen week tijdens het evenement Camping Ponderosa. Met haar man Bart stapte ze in de rol van campingbeheerders als Ellie en Harmen. In haar fel roze Roy Donders huispak voor tientje gekocht bij de Zeeman, improviseerde ze met Harmen op zijn Broekhovens en kleurde haar receptie 'gebouwtje' roze. (zie foto). Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Zo stond ze mee in de kraamkamer van de geboorte van de Dorpsraad in 2009 en draagt dit langs de zijlijn nog steeds een warm hart toe. Inmiddels zit ze voor het vierde jaar in de Peperbussen carnavalscommissie Jeugdprins en Prinses. Toevalligerwijs kan ze op de avond van het interview meedelen dat de verkiezing van de Jeugdprins en Prinses is afgerond en breekt langzaam een drukkere periode in aanloop naar Carnaval 2019 aan. Het maken van foto's, het overleggen wie met carnaval een schabbelier krijgt overhandigd, allemaal taken voor de commissie. Een van de stokpaardjes van Ilona is duidelijk de verkeersveiligheid. Al jaar en dag is ze actief in de verkeerswerkgroep van basisschool D'n Opstap. Jaarlijks organiseert deze de verkeersveiligheidsdag waar theorie en praktijk een vast onderdeel zijn met elk jaar ook een verrassend element. Ilona herinnert zich nog het opa en oma verkeersexamen in 2015 waar verbinding van ouderen en kleinkinderen duidelijk zichtbaar werd.

Ook in haar uitdagende baan als landelijk projectleider vrijwilligers bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) staan verbinding en positieve benadering hoog in het vaandel. Ilona's visie op het ontwikkelen van gedragsverandering van verkeersdeelnemers is deze een beleving mee te geven waardoor ze bepaald gedrag veranderen. Om de vele campagnes van VVN te doen slagen is het verdiepen in de doelgroep een must. 'Ik ben BOB zeg het hardop' is met haar visie zeker op Reusel Kermis maandag niet weg te denken. We wachten af wat er de komende tijd nog op het kladblokje uit haar nachtkastje verschijnt want tijdens nachtelijke ingevingen waarbij Ilona denkt: 'Ja dat gaan we doen', worden die snel genoteerd.

 

Meer berichten