Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden - Ruiterdagen Hooge Mierde

Hooge Mierde – augustus 1983. De voorgaande 14 jaar hadden de Kempische Ruiterdagen in Hooge Mierde grote bekendheid verworven. Veel paardensportevenementen waren in dat kader georganiseerd. Vooral de military met de cross in het prachtige natuurgebied van Hooge Mierde kreeg grote faam. In 1983 was de opzet gewijzigd. Er werd geen military en cross meer gehouden, het accent lag vooral op de basis hyppische sporten zoals springen, dressuur en formatie-rijden. Ook kwamen er tuigpaarden aan de start. Voor de paardensportliefhebbers was het een unieke kans om de beste combinaties uit de basis-wedstrijdsport van België en Nederland tegen elkaar uit te zien komen. Ook werd er een gezellig 'strodorp' ingericht met standwerkers en een aantal feestelijke manifestaties. Dat garandeerde een leuk interessant uitstapje voor het hele gezin.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Reuselse Durpslenters vierde hun eerste lustrum met een 'Vrij Podium' avond. De organisatie voor en door Reuselnaren lag in handen van Karel van Hoppe en Frans Floren.

- De Vrije Academie organiseerde in de Kempen weer tal van cursussen in de creatieve vakken. Ze werden gegeven door bevoegde docenten in de plaatsen Eersel, Bladel en Reusel.

- Met ingang van 1 oktober 1983 werd het verboden katapulten te vervaardigen, in te voeren en te gebruiken. Het bleek dat ze gevaar opleverden voor de veiligheid van personen.

Meer berichten