Ad Pijnenborg schreef samen met zijn dochter Freya het boek het boek 'Burgers doen het zelf! De Zorgcoöperatie Hoogeloon'.
Ad Pijnenborg schreef samen met zijn dochter Freya het boek het boek 'Burgers doen het zelf! De Zorgcoöperatie Hoogeloon'. (Foto: )

Week van de Dementie bij bibliotheek

BLADEL-REUSEL - Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter dementie. Rondom deze dag worden veel activiteiten georganiseerd waarbij dementie centraal staat. Deze activiteiten samen vormen de week van de Dementie. Ook Bibliotheek de Kempen organiseert activiteiten in verschillende vestigingen.

De zorgcoöperatie Hoogeloon levert onder andere zorg in de vorm van dagbesteding, thuiszorg en zorg aan dementeren in een verpleeghuis. Ter gelegenheid van de 'Week van de Dementie', gaan zij graag met u in gesprek over het wonen voor mensen met dementie, maar ook hoe hun daginvulling eruit zou moeten zien. De workshop vindt plaats op vrijdagavond 21 september en begint om 19.30 uur in de bibliotheek in Bladel.

Michiel Schalk is werkzaam bij BioDynamische boerderij 'de Kraanvogel' en een specialist als het gaat om vergeten groenten. Woensdag 19 september vanaf 19.30 uur brengt hij een bezoek aan de bibliotheek in Reusel. Daar vertelt hij alles over deze vergeten groenten en zal hij er uiteraard ook voor zorgen dat er wat geproefd kan worden.

Meer berichten