Vanwege het 25 jarige partnerschap tussen MCB Nederland en Stichting Truckrun Valkenswaard zal de opening zaterdag worden gedaan door een van de MCB directeuren Emiel van Boxtel.
Vanwege het 25 jarige partnerschap tussen MCB Nederland en Stichting Truckrun Valkenswaard zal de opening zaterdag worden gedaan door een van de MCB directeuren Emiel van Boxtel. (Foto: )

33e Truckrun door de Kempen

Zaterdag 15 september gaat de 33e Truckrun van start. Gehandicapte gasten worden door honderden truckers getrakteerd op een gezellige rit door de Kempen.

Valkenswaard - Na terugkeer is er een muzikale happening in de feesthal. Voor Stichting Truckrun Valkenswaard heeft de 33e Truckrun wel een feestelijk tintje. Dit jaar zijn ze namelijk al 25 jaar te gast op het MCB-terrein in Valkenswaard. Het begon allemaal in de jaren '90, toen de Truckrun zijn intrede deed bij MCB Nederland. In die tijd deden al tientallen chauffeurs, met het wagenpark van MCB, mee aan de jaarlijkse Truckrun. De directie van MCB vond het een geweldig evenement en wilde graag een steentje bijdrage. De toenmalige directeur Jan van Kempen bood daarom de Stichting het MCB-terrein aan de Vest aan, om daar hun jaarlijkse Truckrun te houden. Dat werd natuurlijk met beide handen aangenomen. Na een stopperiode van 'n jaar werd eind '93 het partnerschap tussen MCB Nederland en de inmiddels nieuwe Stichting Truckrun Valkenswaard een feit. In 1994 startte de Truckrun met driehonderd trucks vanaf het MCB-terrein. Het was een verademing voor de Stichting dat alle trucks en alle gasten, vanaf die tijd, zich konden verplaatsen op een veilig terrein. Maar ook petje af voor de MCB-medewerkers. Al jaren halen zij, op de vroege vrijdagmorgen voor de Truckrun, de hal zover leeg zodat daarna de Truckrunvrijwilligers hem kunnen inrichten als een heuse feesthal. Dit jaar zal de Truckrun een andere route rijden. Er is namelijk die dag in Eersel een groot muziekfestival waar 50.000 bezoekers worden verwacht. Om grote verkeershinder te voorkomen hebben de gemeentes Eersel en Bladel besloten om de Truckrun dit jaar geen vergunning te verlenen om door Bladel, Hapert en Eersel te rijden. Jammer voor de inwoners van die dorpen. Volgend jaar hoopt de Truckrun er weer als vanouds te zijn. Daarom zal het konvooi zaterdag een groot gedeelte over Bergeijks grondgebied rijden en wel door Bergeijk, Luyksgestel en Riethoven.

Meer berichten