De zonnige zomer zorgt voor veel fris fruit. Foto: Natuurtuin 't Loo.
De zonnige zomer zorgt voor veel fris fruit. Foto: Natuurtuin 't Loo. (Foto: Natuurtuin 't Loo )

Persen en proeven in natuurtuin ´t Loo

Zondag 30 september vindt het oogstfeest plaats, dat in het teken staat van ´Verzamelen en Bewaren´. Deze zonnige zomer zorgt namelijk voor veel fris fruit. Deze dag kunnen ook verschillende soorten zuurkool geproefd worden die de natuurtuin zelf tijdens de kookworkshop heeft gemaakt.

BERGEIJK - Bovendien hebben vrijwilligers van de Natuurtuin 't Loo en van Velt Valkenswaard de afgelopen tijd ook allerlei ingrediënten verzameld. Er zijn verschillende producten gemaakt die lang houdbaar zijn en bewaard kunnen worden zoals jam, kruidenolie, kruidenthee en frambocello.

Met de Sap-pers maak je heerlijk sap van appels, peren, kleinfruit en groente. Tijdens het Oogstfeest kunnen bezoekers appels en ander fruit laten persen tot een heerlijke puur sap zodat zij er de hele winter nog van kunnen genieten. Hiervoor komt de Sap-pers naar Natuurtuin 't Loo.

De Sap-pers is een grote mobiele persmachine en indrukwekkend om te zien werken. Deze Sap-pers kan ook groente en klein fruit persen, dus maak je eigen unieke mix van je oogst. Wat dacht je van appel-rabarbersap, appel-kersen of misschien wel appel-bietjes? Terwijl je toekijkt kun je zien hoe het fruit wordt gewassen, geraspt en geperst. Het sap wordt meteen gepasteuriseerd en verpakt in een saptap zodat het sap tenminste één jaar houdbaar is.

Aanmelden

Wie zondag 30 september tussen 12.00 en 17.00 uur zijn eigen fruit en groente wil laten persen tot vers sap kan zich nu aanmelden op: sappers@natuurtuin.org;

Er wordt een planning gemaakt voor de dag zodat niemand te lang hoeft te wachten. Deze dag is de Natuurtuin gewoon geopend. Loop eens door de tuin, bekijk de bijenhal of zie hoe de wilde planten zich voorbereiden op de winter. En er zijn bovendien volop soep en broodjes te koop, gemaakt door de vrijwilligers.

Het Oogstfeest op zondag 30 september is van 12.00 tot 17.00 uur in Natuurtuin 't Loo aan de Terlostraat 4 in Bergeijk.

www.natuurtuin.org/2018/oogstfeest

Meer berichten