Op 29 september is het zingen geblazen onder leiding van cantusleider Ruud van Oirschot uit Reusel. Foto: Ton van de Vorst.
Op 29 september is het zingen geblazen onder leiding van cantusleider Ruud van Oirschot uit Reusel. Foto: Ton van de Vorst. (Foto: Ton van de Vorst)

Even allemaal Bruder zijn bij de biercantus in de Muzenval

Iedere bierliefhebber weet dat het Oktoberfest in september plaatsvindt. Voordat de herfst zijn intrede doet is het de uitgelezen gelegenheid om nog eens goed te verbroederen. En hoe kan dat beter dan samen met vrienden zingen, bier drinken en Bratwurst eten op het Oktoberfest in de Muzenval op zaterdagavond 29 september.

EERSEL - Even allemaal Bruder zijn. De Muzenval heeft voor het Oktoberfest een uitbundig feestprogramma in elkaar gezet met dj Stan Jansen, een biercantus en een live act. De Muzenval wordt ingericht in Oktoberfest-stijl met houten banken, lange rijen tafels en attributen ter versiering. Bij een biercantus wordt gezongen door iedereen. De biercantus wordt geleid door Reuselnaar Ruud van Oirschot. Ruud van Oirschot boekte zijn eerste successen in café La Gare in Reusel toen hij als student aan de school voor toerisme de winterkermis organiseerde. Dat was meteen een succes, en daarna ging het snel. Nu reist hij van Amsterdam tot aan Maastricht om festiviteiten te presenteren. Op zijn onnavolgbare manier met improvisatie en een onstuitbare woordenstroom weet hij het publiek in beweging te krijgen. "Ik ben geen zanger, danser of deejay maar een entertainer, ik zie me meer als de schakel tussen de deejay en het publiek. Een biercantus is eigenlijk heel simpel, er zijn maar twee regels: Iedereen zingt mee, tijdens het zingen wordt niet gedronken en als de cantusleider spreekt dan is iedereen verder stil. Overtreders komen op het podium en krijgen een ludieke opdracht.'

De avonden met Ruud van Oirschot worden omschreven als 'een gezellige zooi, een feest met een goudgeel randje, onvoorspelbaar en even warrig als z'n kapsel. Geef hem een microfoon en de hele zaal gaat op en neer'.
Voor de muzikale omlijsting van de avond zorgt dj Stan Jansen, een geweldige sfeermaker op elk feest. En om het Oktoberfest compleet te maken komt later op de avond Max Marcus Schlagers zingen. Zijn eerste hit 'Wir lieben den Apresski' was meteen al een doorslaand succes. Snel daarop volgden 'Ich liebe das Leben' en 'Die Nachbarin von Oben'. Vanaf de eerste melodie tot het laatste slotakkoord, een groot feest.

Alle reden dus om op 29 september in Lederhosen of Dirndljurkje naar de Muzenval te komen.
De feestavond begint om 20.00 uur. Kaarten voor de avond kosten 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Dit is inclusief een Tiroler hoedje, een pul bier en Bratwurst. Kaarten kunnen besteld worden op:
http://www.muzenval.nl/agenda.

Meer berichten