"We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur."
"We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur." (Foto: )

Rocks 'n Rivers wint ANWB Fonds 2018

Van de redactie

Rocks 'n Rivers heeft met het project 'Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad' het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema's: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Het sympathieke rolstoel-initiatief kreeg online de meeste stemmen en wordt hiervoor beloond met een bijdrage van 5.000.

Steensel - ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen heeft op woensdag 19 september persoonlijk de prijs overhandigd aan de directie in het Klim & Avonturenbos te Hilvarenbeek. Tevens heeft hij het project bezichtigd en de activiteiten bekeken. Rocks 'n Rivers BV, een van oorsprong Steenselse organisatie, is een gecertificeerd organisatiebureau, dat zich sinds 1994 heeft gespecialiseerd in outdoorprogramma's en bedrijfsevenementen voor groepen van 10 tot 2500 personen.
Avonturenpad
Het gratis toegankelijke Avonturenpad 'survival of the fittest' is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Aanpassingen
"Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het bloten voetenpad", aldus Martijn van Gool, eigenaar van Rocks 'n Rivers. "Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden".

Meer berichten