Met de verkiezing wil de NUVO aandacht vragen voor het belang van goede oogzorg.
Met de verkiezing wil de NUVO aandacht vragen voor het belang van goede oogzorg. (Foto: )

Evelijn is de Beste Optiekstudent

Van de redactie

Riethovense geroemd om inzet

Evelijn van de Wiel uit Riethoven is de Beste Optiekstudent van dit jaar. Een vakjury koos 19 september Evelijn uit vier topstudenten die eerder door Nederlandse optiekscholen waren genomineerd. Evelijn volgde haar opleiding bij het Summa College in Eindhoven, waar ze haar een 'uithangbord voor de opleiding Opticien' noemen.

Riethoven - De leergierige Evelijn van de Wiel (21) heeft doelbewust gekozen voor de optiekopleiding waar ze met ijver aan de slag is gegaan. Haar openheid, integriteit, inzet en stille constructiviteit heeft ook altijd mooie invloed gehad op haar medestudenten. Zij was vanaf het begin een ondersteunende factor in de klas. Haar studievoortgang was tijdens haar opleiding onberispelijk. "Voor ons een welverdiende winnaar", aldus het Summa College. Ook haar praktijkopleiders zijn enthousiast. Gedurende de eerste twee jaren van haar opleiding liep ze stage bij Rijnders Optiek in Valkenswaard: "Ze is uitgegroeid tot een vakdame die aandachtig is voor de klanten en een echte toevoeging voor de optiekzaak", aldus begeleider Jorg Rijnders. En zo denken ze er ook over bij Optiek Verhoeven in Eindhoven: "Evelijn kwam in september 2017 stage bij ons lopen", vertelt begeleidster Anita de Jong. "Onze eerste indruk was al snel 'wow'. Ze is leergierig, klantgericht en collegiaal. Zo iemand met de kwaliteiten van Evelijn, daar moet je zuinig op zijn."

Jury

In de vakjury, samengesteld door brancheorganisatie NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), zaten drie gerenommeerde professionals uit de optiekbranche. Naast Evelijn waren de volgende kandidaten genomineerd: Talita de Vegt (Deltion College Zwolle), Lianne Janssen (Gilde Opleidingen Roermond) en Shanta Tuinstra (Da Vinci College Dordrecht).
Uitreiking

Aan de titel is een geldprijs van 500 euro verbonden. Evelijn van de Wiel kreeg de oorkonde, de cheque en de bloemen uit handen van NUVO-voorzitter Marc Asselbergs tijdens de feestelijke uitreiking in Het Optiekcentrum in Houten.

Meer berichten