Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Arrestatieteam de Kempen

Door Thijs van der Zanden

Eersel – september 1983. In de tweede helft van de zeventiger jaren, werd de Nederlandse politie geconfronteerd met een steeds harder wordende criminaliteit. Bij de aanhouding van zware criminelen raakten politiemensen en douaniers soms dodelijk gewond. De politie bleek onvoldoende uitgerust te zijn voor dergelijke arrestaties. Het installeren van arrestatieteams was daarom een noodzaak. Ook in Zuid-Oost Brabant kwam zo'n team. Het kreeg de naam Aanhoudingseenheid het Kempenteam. Toen het Kempenteam werd opgeheven bleef bij de korpsen de behoefte bestaan over een speciaal arrestatieteam te kunnen beschikken. De oplossing werd gevonden in de oprichting van de Groep Bijzondere Taken. Ze bestond uit tien speciaal getrainde mannen, onder leiding van twee brigadiers en een inspecteur. Normaal verrichtten ze hun werk in geüniformeerde diensten in de eigen korpsen. Allen voor training en acties werden ze uit die diensten gehaald.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De kruisvereniging Hoogeloon kondigde de cursus 'Samen afslanken' aan. De cursus duurde 16 weken met als doel te gaan lijnen d.m.v. betere voeding en meer bewegen .

- Het Eersels Praatcafé startte met een nieuw seizoen. Per avond werden minimaal 2 onderwerpen besproken die afgewisseld werden met muziek, cabaret, gedichten e.d.

- In Hapert werd de bibliotheekbus ook ingezet voor de lagere school jeugd in Hapert. De leerkrachten zullen de kinderen begeleiden bij het uitzoeken van de leesboeken.

Meer berichten