Mark Kapteijns ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn belangrijke bijdrage aan het natuurbewustzijn in Brabant.
Mark Kapteijns ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn belangrijke bijdrage aan het natuurbewustzijn in Brabant. (Foto: Marc Bolsius)

Brabant Bokaal voor Mark Kapteijns

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant erkent en waardeert de inzet voor cultuur en natuur van Ans Buys (Heusden), Gerard van Esch (Waalwijk) en Mark Kapteijns (Wintelre) met de Brabant Bokalen 2018.

Wintelre - De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project.

De heer Mark Kapteijns
Voor zijn belangrijke bijdrage aan het natuurbewustzijn in Brabant. Met zijn natuurfilms van uitzonderlijke kwaliteit vergroot hij het besef dat de natuur beschermd moet worden.

Uitreiking
Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en commissaris van de Koning, reikt op 3 december de Brabant Bokalen 2018 uit op het provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

Meer berichten