Kijk voor de tijden en overige informatie op www.brabantsbeachbattle.nl
Kijk voor de tijden en overige informatie op www.brabantsbeachbattle.nl (Foto: )

Mountainbiken door het mulle zand

Piet Gijsbers

Brabants Beach Battle op E3 strand

Gewoonlijk wordt een strandrace langs de kust gehouden. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober is het E3 strand in Eersel het decor van zo'n wedstrijd in het mulle zand. Na een schuchter eendaags begin in 2017 wordt daar nu voor de tweede keer de Brabants Beach Battle verreden.

Eersel - Na het succes van vorig jaar komen in het tweede weekend van oktober in de Brabant Beach Battle niet alleen de wedstrijdrijders aan bod maar krijgen ook recreatieve mountainbikers de kans om zich rond de grote E3 plas met elkaar te meten. Het parcours is verlengd tot 5 kilometer, een ronde die op zaterdag in de middaguren plaats van handeling is voor de E3-100. Dat betekent dat de deelnemers 20 ronden voor de wielen krijgen. Er kan zowel solo, als in duo's als met een ploeg van vier renners aan de wedstrijd worden deelgenomen. Genieten dus voor de recreanten die hun hart aan de mountainbike verpand hebben en zich sportief met tegenstanders willen meten. Het is een wedstrijd over 100 km die solo maar ook samen met vrienden, familie of collega's kan worden gereden.

Henk van Roosmalen, voorzitter van de organiserende Stichting Wielerpromotie Brabant: "Ondanks het slechte weer vorig jaar op de zondag van de Brabant Beach Battle mochten de wedstrijden toch als geslaagd worden beschouwd. Er waren deelnemers uit het hele land en dankzij veel vrijwilligers uit de Kempen, vooral met name uit het netwerk van Het Snelle Wiel, verliep die eerste organisatie heel soepel. Nu we toch over een prachtige accommodatie voor de strandrace beschikken hebben we er een dag aan toegevoegd om wat te kunnen betekenen voor de recreatieve mountainbikers. Bovendien is er nu in de ochtenduren van zaterdag 13 oktober een toertocht door de Kempen aan toegevoegd. Na 40 kilometer kan er worden gefinisht bij Beachclub Zuyver op het E3 strand. Wie voor een langere uitdaging wil gaan kan er nog een tweede ronde van 40 kilometer aan toevoegen."

Zondag 14 oktober starten de KNWU wedstrijdrijders. Vorig jaar ging de zege bij de mannen naar Roompot profwegrenner Coen Vermeltfoort (Vlijmen) die de bekende 'prikkeldraad' Zeeuw Johnny Hoogerland en Europees kampioen Jasper Ockeloen achter zich hield. Bij de vrouwen was Pauliena Rooijakkers duidelijk de sterkste. De renster uit Asten-Heusden die de ploeg WaowDeals met Marianne Vos in wegwedstrijden verruilt voor de CCC profploeg mag als Europees en viervoudig Nederlands kampioene als de koningin van de strandrace worden betiteld. "Wielrennen op de weg gaat voor, maar de strandrace is een leuke afwisseling in weer en wind waarmee ik me voorbereid op een nieuw wegseizoen." Organisator Henk van Roosmalen heeft voor een aardige prijzenpot gezorgd. "Al blijft zowel voor ons als voor de deelnemers de sportieve uitdaging voorop staan." Belangstellenden kunnen voor nadere info terecht op de website

www.brabantsbeachbattle.nl.

Meer berichten