Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Meneer Prikkebeen in de Schalm

Door Thijs van der Zanden

Hooge Mierde – oktober 1983. De jeugdvoorstelling over de nieuwe avonturen van Meneer Prikkebeen in de Schalm te Hooge Mierde was een groot succes Van het vrolijk spannende spel, prima opgevoerd door speelgroep Filiassi, had de jeugd van Hooge Mierde en omgeving dan ook met volle teugen genoten. Meneer Prikkebeen was al meer dan 150 jaar en werd elke dag ouder. Ondanks zijn hoge leeftijd sprong hij nog rond als een kikker en was hij zo fit als een vis in het water. Alleen ving hij geen vlinders meer. Nee, hij was een echte vriend geworden van de vlinders, bloemen en vogels. Zijn vlindernet had hij dan ook weggegooid en in de plaats daarvan speelde hij vrolijke liedjes op zijn schuiftrompet. Zijn zus Ursula vond dat maar niks. Zij vond dat hij alle grassprietjes in de tuin eerst recht moest zetten. Dat geruzie ging Prikkebeen vervelen. Op aanraden van de vlinders begon hij daarom een wereldreis die hem in de gekste vervoermiddelen over de aarde voerden.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Scholierencafé Bergeijk deed een beroep op het 'gezonde' verstand van jongeren om vandalisme voortaan uit bannen. Wat afgedaan werd als kattenkwaad kan echt niet meer.

- Ongeveer 1000 jonge mensen, bevolkten Den Herd in Bladel en zagen daar een buitengewoon geslaagde USA Shop-show. Er was ook een optreden van Bonnie St. Claire.

- Vredesgroep Eersel besprak het thema kernwapenproblematiek. Het doel was bewustwording te kweken door informatie te geven over de politieke en militaire feiten.

Meer berichten