Foto: Ton van de Vorst

Paarden, cultuur, culinair & muziek

Jan Jansen

55e Eersel Postel Rally

De Hippische rally Eersel – Postel is een begrip onder jong en oud in de Brabantse Kempen. Dit jaar vindt de 55e editie plaats, wederom op de tweede zondag van oktober.

Eersel - Voor het Hippisch Comité Kempenland, dat de rally organiseert, was dat een reden om de rit dit jaar flink te vernieuwen. De rally wordt daarmee aantrekkelijker gemaakt en ook veiliger voor zowel ruiters, aanspanningen als publiek. Natuurlijk is er de traditionele oriëntatie-rit, maar ook is vanaf dit jaar ook een recreatietocht voor ruiters die wat meer van de natuur willen genieten. De rally start dit jaar weer op het Mortelveld in Eersel, waarna ruiters zich via de Nieuwstraat begeven richting het defilé op de Markt. Het defilé op de Markt is weer onderdeel van de rally.

Na het defilé rijden de stijlvol uitgedoste ruiters en aanspanningen via de Draaiboom naar de Postelseweg waarna de route door de bossen richting Postel gaat. Onderweg vindt de jurering plaats. Er is een jury-lus aangelegd waardoor de jurering vlot verloopt. Een deel van de lus is verhard, zodat de jury goed de paarden en de aanspanningen kan beoordelen.

De oude Sherrypost is komen te vervallen, maar wordt vervangen door een verzorgingspost in het veld. Hier krijgen de ruiters en menners een lekker kopje thee of koffie om weer opgewarmd hun rit verder te vervolgen.

Het publiek kan de rally goed bekijken. Voorheen kwamen veel bezoekers naar de Sherrypost. René van Tiggelen, voorzitter: "Deze is komen te vervallen, daarom hebben wij de samenwerking met Restaurant de Keijzer verder uitgebouwd. Hier kunnen de voorbijrijdende equipes en aanspanningen bij de Natuurpoort goed bekijken maar is het ook veilig voor publiek om de voorbijtrekkende paarden te bekijken."

De jachthoornblazers 'Veneurs de Brabant' en de hoornblazers 'Van het Groene Woud' zijn 's morgens uiteraard van de partij op de Markt.

Meer berichten