Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

USA Shop-show te Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – oktober 1983. Ongeveer 1000 jonge mensen en ook nog wat ouderen, bevolkten de grote zaal van Den Herd toen de beheerder van de USA American Shop, de heer van de Ven, met genoegen constateerde dat zijn oproep voor die grootse show zo goed beantwoord was. In dichte rijen zaten of stonden de vele belangstellenden, vol verwachting op wat komen ging. De Maddies Act Dancers werden met luid applaus ontvangen en gaven een geweldig nummer ten beste. Deze groep zorgde ook voor de eerste show van kleding die de American Shop uit Bladel te bieden had. De bekende zangeres Bonnie St. Claire had zelf haar kleding uitgekozen en zong daarin voor het enthousiaste publiek de van haar bekende liedjes. Ook de groep Sensation maakte er een geweldig spektakel van waarbij de handen van de kijkers op elkaar kletterden. Het werd een onvergetelijke avond.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Scouting Bladel ging met Kaasboer, Ben Meijer, de lucht in. Bijgestaan door collega-zendamateurs kon scouting groep Bladel communiceren met de scouting van de hele wereld.

- Met de start van Holtman optiek konden brildragers vanaf oktober 1983 ook terecht in Reusel. De opening van de zaak werd verricht door burgemeester Walboomers.

- De derde wielervierdaagse in Lage Mierde werd een ware happening. De organisatie lag in goede handen van de plaatselijke Carnavalsvereniging de Peperbussen.

Meer berichten