Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Afsluiting autocrossseizoen

Door Thijs van der Zanden

Bergeijk – 23 oktober 1983. Het seizoen voor de autocrossliefhebbers werd afgesloten met een kampioenscross in Bergeijk. De drie kampioenen van dat seizoen hadden allemaal een afgetekend kampioenschap behaald. In de superklasse werd Dré Simons, de autosloper, uit Achtmaal kampioen. Jan Evers uit Lage Mierde werd de beste in de standaard B-klasse. De standaard A-klasse werd een prooi voor Albert Rosendaal uit Luyksgestel. Als nieuwe sponsor van het team van Bergeijkse- en Luyksgestelse crossers was de kastelein van de Antonio-bar uit Bergeijk zeer tevreden. Deze kastelein had maar liefst drie man bij de eerste vijf in het klassement van de standaard A-klasse. Hij hield het niet bij sponsoren alleen. Er was al een auto aangeschaft waarin hij wedstrijden hoopte te gaan rijden. De wedstrijd in Bergeijk werd gereden aan de Puttendijk en begon om 12.30 uur.

Wat gebeurde er die week nog meer

- JOC de Fakkel in Wintelre hield op 19 november een grandioos oud ledenbal. De intree van 1 gulden kwam ten bate aan de Wintelrese ontwikkelingswerker Wim van Eeten.

- In het kader van het 140-jarig bestaan van de Kon. Harmonie l'Union uit Bladel werd een avondconcert verzorgd door de vermaarde Sophia's Vereniging uit Loon op Zand.

- De jaarlijkse Gerardusbedevaart werd op 23 oktober gesloten met de 'Ruitermis'. Vijf tot zeshonderd ruiters en 'gerijkes' waren in de mis op het processiepark op de Weebosch.

Meer berichten