Wandelen op de Weebosch voor iedereen. Foto: Buurthuis 't Sant-Weebosch
Wandelen op de Weebosch voor iedereen. Foto: Buurthuis 't Sant-Weebosch (Foto: Buurthuis 't Sant - Weebosch)

's Zondags wandelen in een Klavertje vier

Jan van den Dungen

27 oktober 2018 de 46e editie

Een snelle rekensom leert dat het hier gaat om de 46e wandeling, vertelt Anny van Kessel, een van de organisatoren. "Wij zijn in 1996 met deze wandeling gestart, om niet alleen meer bezoekers in het buurthuis te krijgen, maar om de deelnemers ook de mooie omgeving van de Weebosch met haar steeds wisselende natuur te kunnen laten zien", aldus Anny van Kessel. De startplaats is ook zondag als vanouds in buurthuis 't Sant aan de Witrijtseweg 9 in Bergeijk-Weebosch.

Bergeijk-Weebosch - Wandelaars kunnen kiezen uit vier lussen, of wel de vier klavertjes. Er zijn vier routes uitgezet; een wandeling 5 kilometer lang, twee routes zijn 7 kilometer en de langste is 8 kilometer lang. Men kan dus zelf bepalen hoe ver men wandelt, want elke combinatie is mogelijk. Kiest men voor alle vier wandelingen, dan wandelt men in totaal zo'n 27 kilometer. Er kan gestart worden tussen 7.00 en 14.00 uur voor de drie langste wandelingen; voor de kortste kan gestart worden tot 15.00 uur. Het startbureau sluit om 17.30. De routes zijn duidelijk van pijlen voorzien en bovendien krijgt menbij de start een duidelijke routebeschrijving mee. Iedere deelnemer ontvangt een sticker. De kosten voor deelname bedragen 1,80 euro en kinderen betalen 0,50 euro. Leden van wandelverenigingen betalen 1,30 euro.

"Bij de organisatie van deze wandeling zijn zo'n 25 mensen betrokken. Zij pijlen de wandelroutes uit, bemensen de inschrijftafel en secretariaat, zorgen voor de koffie en soep-uitgifte en voorafgaande aan de wandelingen natuurlijk voor de pr, de communicatie en vormen zij het bestuur," vertelt Anny.

Rustpost

De wandelgroep van Buurthuis 't Sant heeft ook nu weer mooie routes uitgezet in de afwisselende natuurgebieden rondom Weebosch. De prachtige herfstkleuren nodigen uit om er heerlijk op uit te trekken in de Kempische natuur.

Elke wandeling start en eindigt dus bij buurthuis 't Sant waar men kan rusten en de inwendige mens kan worden versterkt door in van een natje en droogje te worden voorzien.

Meer berichten