Foto: Paulus Castelijns

Fotoclub Zzzoom blaast 10 kaarsjes uit

Van de redactie

Fotoclub Zzzoom uit Eersel van 2008 tot nu……jawel, u leest het goed: de club bestaat 10 jaar! Ooit bedacht vanuit een achtertuintje, opgericht en vormgegeven door mensen met passie voor fotografie en een groot hart voor de club, uitgegroeid tot een volwaardige club met fanatieke (hobby)fotografen die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en inmiddels – in dit 10e levensjaar – officieel een vereniging geworden.

Eersel - En nu is het weer tijd voor de jaarlijkse expositie van Zzzoom. Die is dit jaar van 26 tot en met 28 oktober, wederom in Cultureel Centrum De Muzenval in Eersel.

De openingsavond op vrijdag 26 oktober begint met een lezing over avondfotografie door Michiel Buijse uit Tilburg. Michiel Buijse is een land- en stadsbeeld fotograaf. Hij is gespecialiseerd in nachtfotografie met behulp van verschillende HDR-technieken. Door het geven van workshops, moedigt hij anderen aan de schoonheid van het nachtlicht vast te leggen. Michiel begon zijn carrière als fotograaf na een loopbaan van 20 jaar bij de Nederlandse Luchtmacht. Hij begon zijn eigen bedrijf 'Behind The Lenscap' waarmee hij workshops door heel Nederland geeft. Zijn lezing zal het publiek boeien door de manier waarop hij vertelt over zijn passie en creativiteit, maar nog meer door de foto's die tijdens de lezing zullen worden getoond.

Programma

Na deze lezing wordt de officiële openingshandeling verricht door waarnemend burgemeester Joseph Vos, waarna de grote zaal van De Muzenval geopend is. Eenieder die de zorgvuldig samengestelde expositie van 75 foto's van onze leden wil bezichtigen kan hier deze avond terecht tot ongeveer 22.00 uur en vervolgens ook op zaterdag 27 en zondag 28 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Gedurende het hele weekend draait uiteraard ook weer een beamershow met onder andere de favoriete foto's van ieder clublid. Kortom, genoeg te bekijken, voor elk wat wils.

Meer berichten