Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Intrede mobiel postkantoor

Door Thijs van der Zanden

Valkenswaard – 31 oktober 1983. Met ingang van die dag kwam er in een aantal kleine dorpskernen waaronder Casteren, Bergeijk 't Loo, Knegsel, Netersel en Steensel op vaste tijden een rijdend postkantoor op bezoek. Hierbij werd de regel gehanteerd dat er op plaatsen die geen postkantoor hadden maar waar wel 1000 tot 4000 lokethandelingen per jaar nodig zijn zo'n mobiel postkantoor een oplossing moest bieden. Het was een goed middel om de postale service te waarborgen waardoor bovendien bestaande postagentschappen opgeheven konden worden. Met kon er terecht voor postzakken, verkoop postzegels, aangetekende stukken, postpakketten, postgiro, Rijkspostspaarbank, buitenlands geld, omroepbijdrage, kentekenbewijzen, sociale verzekeringen, spelformulieren en nog een lange rij andere diensten die de PTT toen ook in de kleine dorpskernen aanbood. Een service waar men nu, 35 jaar later, heel anders over denkt. Zeker in die kleine dorpskernen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Streekorgaan Kempenland organiseerde namens de deelnemende gemeenten een voorlichtingsavond om startende ondernemers te ondersteunen en te begeleiden.

- Ruim 1200 toeschouwers zagen een spannende en sportieve derby tussen Reusel Sport en Bladella. Reusel Sport won met 1-0, door een doelpunt van Peter Bierens.

- Carnavalsvereniging De Buurlanders uit Eersel organiseerde i.v.m. hun 11-jarig bestaan een carnavalsschlagersfestival. Het vond plaats in sporthal 'De Kraanvogel' aan de Hoolstraat.

Meer berichten